miercuri, 17 iulie 2013

Fascinant - Piramide extrem de vechi descoperite in Ucraina

SevastopolCrimeea, peninsula localizata in sudul Ucrainei, este zona unei noi descoperiri importante. Sapaturile derulate de o echipa de cercetatori, condusa de Vitaly Goh, au scos la iveala cele mai vechi piramide construite vreodata de om.
Descoperirea a fost facuta accidental, oamenii de stiinta cautand de fapt izvoare de apa potabila. In momentul cercetarii zonei arheologii au observat ca nivelul radiatiilor l-a depasit pe cel normal de cateva ori. Imediat planurile s-au schimbat, iar atentia arheologilor s-a indreptat catre noua descoperire ce putea fi facuta. Descoperirea piramidelor le-a intrecut cu mult asteptarile arheologilor care peste noapte s-au trezit in mijlocul atentiei mondiale.
Zona de langa Sevastopol este perimetrul in care s-au gasit cele mai multe piramide. Piramidele sunt construite din calcar si au o inaltime de circa 42-45 de metri.
Imediat dupa descoperire s-au facut mai multe masuratori. Astfel s-a ajuns la o concluzie fascinanta - piramidele ucrainiene se afla pe aceeasi linie cu piramidele din Tibet, cu Stonehenge, dar si cu alte piramide scufundate de langa Insula Pastelui.
In momentul in care au fost gasite piramidele erau ingropate in pamant, doar varfurile lor fiind iesite afara si acoperite cu iarba. Dupa ce au coborat in interiorul piramidelor cercetatorii au remarcat ca peretii interiori sunt foarte drepti fiind slefuiti cu o precizie extraordinara. Peretii piramidelor contin o cantitate mare de cuart, dioxid de carbon, cenusa si carbune. Piramidele au o forma trunchiata, precum cea a piramidelor maya, dar aspectul lor se aseamana totusi cu piramidele egiptene.
In urma mai multor cercetari s-a stabilit ca piramidele sunt foarte vechi, asa de vechi incat ar putea fi chiar de pe vremea dinozaurilor. Dar cercetarile vor continua pentru a stabili mai exact varsta acestor piramide controversate. Se presupune ca aceste piramide au fost folosite de oameni, acum 5000 de ani in urma, precum niste granare.
Un interviu oferit de Vitaly Goh, unei televiziuni din Ucraina, a scos la iveala faptul ca echipa de cercetatori a mai descoperit mumia unei creaturi stranii, la baza celei mai mari piramide, care avea o inaltime de 1,3-1,4 metri si care purta o coroana pe cap.
Descoperiri incredibil de importante s-au facut in aceasta perioada. Ce e mai important este ca aceste descoperiri nu au mai putut fi tinute secrete, ceea ce face ca oamenii sa constientizeze faptul ca istoria nu este chiar ceea care ne este predata in cartile de la scoala sau la TV.

sursa: http://www.timpul.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu