duminică, 7 iulie 2013

Fenomen OZN - Incidentul de la Socorro

Statul New Mexico din SUA este recunoscut a fi o zona in care fenomenul OZN este extrem de puternic. Roswell este doar unul dintre exemplele care ne arata ca acea zona este cu adevarat speciala. Nu numai asta, dar si faptul ca SUA a rapit acel teritoriu de la Mexic, platind un pret uman foarte mare pentru asta, desi zona este una desertica, aparent fara prea multa viata, ne arata ca acel loc este cu adevarat special.
In afara de incidentul de la Roswell acest stat a mai fost martorul unui incident aproape similar - incidentul de la Socorro. Intalnirea de gradul III de langa localitatea Socorro este una dintre cele mai cunoscute din istoria ufologiei.
In seara de 24 aprilie 1964 politistul Lonnie Zamora urmarea in apropiere un automobilist care depasise viteza legala. In timpul urmaririi acesta a observat o lumina albastruie aterizand langa un depozit de dinamita. Curios, acesta s-a deplasat la locul incidentului. Acolo acesta a putut vedea un obiect eliptic, alb, cu diametrul cam de 6-7 metri, asezat pe patru picioare telescopice. Langa aparat se aflau doi indivizi ce aratau ca niste baieti tineri sau ca niste adulti foarte scunzi imbracati in combinezoane albe.
In raportul sau politistul spune: "Am zarit doua persoane in salopete albe, foarte aproape de obiect. Una dintre acele persoane a parut la un moment dat ca se uita direct la masina mea, aratandu-se pe loc surprinsa si incepand sa se agite. M-am indreptat, la volanul masinii mele, spre cele doua persoane, cu gandul sa le ajut. Le-am observat mai bine atunci cand m-am oprit spre a ma uita la obiect. Nu-mi amintesc ca ele sa fi avut vreun semn particular...nu purtau nimic pe cap. Pareau a fi niste oameni normali, dar de statura mai mica, de parca ar fi fost doi adulti scunzi sau doi copii mai rasariti." 
Dupa ce a transmis coordonatele incidentului prin radio politistul a coborat din masina si a inaintat spre nava si spre indivizii stranii. A observat atunci ca obiectul avea forma unui ou sprijinit pe patru traverse de sub care iesea fum si flacari.
Politistul a auzit un huruit puternic si temandu-se ca obiectul cazut sa nu explodeze a fugit sa se adaposteasca sub masina. In acest timp politistul si-a pierdut ochelarii si s-a lovit la picior. In raportul sau acesta declara: "Era un zgomot foarte puternic... Nu semana cu zgomotul de avion... La inceput avea o frecventa joasa, apoi crestea in intensitate, devenind tot mai puternic... Obiectul a inceput sa se inalte spre cer, foarte incet. Flacara care-l inconjura era albastruie si la baza avea o tenta portocalie".
Politistul a reusit sa vada, in timp ce obiectul se inalta, un model pe una din laturile sale. Semnele erau rosii si aveau forma unei semilune cu o sageata verticala si o linie orizontala dedesubt. Ciudatul aparat a stationat o vreme in aer pentru ca mai apoi sa se indrepte spre sud.
Raspunzand apelului lui Zamora o patrula de politie a ajuns la locul incidentului observand pe pamant cateva urme si cateva tufisuri arse. Fortele Aeriene au trimis imediat la Socorro investigatori de la Baza Aeriana Wright-Patterson din Ohio. In raportul lor acestia precizeaza: "Nu existau avioane sau elicoptere neindentificate in zona; observatorii de la instalatiile radar sesizasera 770 de puncte luminoase neobisnuite sau neindentificate; nu existau alte indicii ale posibilei aterizari in afara unor amprente pe sol, la locul indicat de Zamora. Analizele mostrelor de sol nu au relevat materiale necunoscute si niciun nivel mai ridicat al radiatiilor. Analizele de laborator ale tufisurilor arse nu au relevat vreo substanta chimica ce s-ar fi putut afla in componenta vreunui combustibil".
Desi cazul a fost suspectat a fi o inselaciune pusa la cale de niste studenti, investigatiile de lunga durata si importanta pe care serviciile secrete i-au acordat-o au avut rolul de a credibiliza extrem de mult vestitul incident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu