miercuri, 3 iulie 2013

Marea Translatie - Schimbarea economica

Episodul 2
Depresie economica prelungita, capitalism salbatic in care industrii intregi sunt mutate anual in tarile cele mai sarace pentru a scadea din costuri si pentru a ajuta patronii sa se imbogateasca mai tare. Mediul economic pare sa tresalte doar atunci cand marile companii au frau liber prin legile unui stat.
Economia capitalista pare, conform tuturor oamenilor de afaceri, a fi cea mai buna solutie pentru umanitate. Conform acestor oameni de afaceri nimic nu poate stimula dezvoltarea umanitatii ca o economie bazata pe competitivitate.
Realitatea in schimb contrazice total teoria acestor mari oameni de afaceri. Umanitatea pare sa nu evolueze deloc, ba chiar micile economii ale lumii (care sunt majoritare) par sa saraceasca din ce in ce mai tare. Mediul inconjurator ne trimite toate mesajele ca sa transmita ca ceea ce facem, ca sa ne stimulam permanent economia, este gresit.
Uitandu-ne la capitalul investitional mondial observam ca banii pe care se bazeaza nu exista. Ati inteles bine... banii nu exista. Ei sunt fabricati la comanda pentru ca mai apoi sa devina parte din datoriile tarilor care ii acceseaza.
Marile economii se fac ca uita de datoriile pe care le acceseaza in timpul istoriei lor (priviti exemplul Germaniei care a uitat complet de datoriile pe care le are fata de Grecia, Serbia, Romania, Polonia... etc), in schimb economiile mai mici sunt presate la sange pentru a plati datoriile pe care, cu ani in urma, au fost sfatuite sa si le faca pentru a se dezvolta (priviti ceea ce se intampla cu Romania si cu FMI-ul astazi).
Economia capitalista isi traieste acum ultimii ani. Petrolul, gazele nu mai pot suporta multe scumpiri fara a afecta direct forta de cumparare, plus strategia marilor companii de a da afara permanent oameni pentru a-si forja muncitorii ramasi si a avea profituri mai mari pare sa "canibalizeze" insusi economia.
Daca somajul este din ce in ce mai mare, cine va mai cumpara bunurile fabricate tot de aceste companii care disponibilizeaza muncitorii? Aceasta intrebare nu isi va gasi niciodata raspunsul, asta deoarece economia capitalista nu pare capabila sa il dea.
Acum traim intr-o societate in care banul este stapan. Totul este dictat de bani iar societate pare sa deraieze total de la mersul ei.
 - Medicina pare sa nu faca mari descoperiri sau cand fac acestea sunt imediat "trase pe dreapta". Marile descoperiri dauneaza profitului. Companiile farmaceutice au tot interesul ca oamenii sa nu fie prea sanatosi pentru ca ei sa isi vanda cat mai scump si cat mai multe produse.
 - Dezvoltarea oraselor sau a localitatilor rurale este impiedicata de greutatea obtinerii fondurilor. Iar atunci cand sunt obtinute problema se muta la returnarea acestora.
 - Dezvoltarea spatiala este lasata deoparte - bani nu sunt, ei sunt repartizati catre armata pentru a construi mai multe tancuri si arme de distrugere in masa.
 - Dezvoltarea stiintifica este si ea ingreunata de lipsa banilor. Banii fiind directionati catre serviciile de spionaj.
 - Relatiile interumane incep a se baza numai pe bani. Scopul fiecarui individ este sa aiba cati mai multi bani indiferent de modul cum ii obtine.
Astea sunt doar cateva exemple care ne arata cum banii impiedica de fapt dezvoltarea umana si nu o stimuleaza.
Banii vor diparea in viitor. Asta deoarece un viitor de aur nu se va mai baza pe schimburi ci pe o colaborare mondiala. O colaborare mondiala in care va disparea lupta pentru supravietuire si in care scopul comun va fi o dezvoltare durabila a societatii.
Viitorul ne va aduce energia libera, ne va pune la dispozitie toata tehnologia super moderna pe care guvernele o tin acum secreta. Ne va aduce alimente din belsug dar fara a distruge mediul inconjurator. Nimic nu va mai fi in exces, totul va fi dispus in asa fel incat sa fie durabil.
Vor disparea bancile, fondurile mutuale, granitele, taxele, impozitele, iar oamenii vor fi liberi sa fie ceea ce vor. Atunci va veni Marea Translatie iar umanitatea va deschide un capitol luminos in noua lui istorie.

Cititi si: http://dimline.blogspot.ro/2013/06/marea-translatie-doua-venire.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu