vineri, 12 iulie 2013

Natura magica - Coincidente interesante - sau nu?

Natura este principalul Creator in aceasta realitate dar careia, din pacate, nu ne sta in fire sa ii acordam prea multa atentie. Desi suntem niste fiinte curioase, curiozitatea noastra nu prea se indreapta spre natura atunci cand ne ridicam privirea spre divinitate.
Desi nu o prea bagam in seama natura ne rezerva cateva coincidente demne de luat in seama. Legumele sau fructele au o forma similara cu organele noastre. Coincidente... sau poate nu. Luand in seama faptul ca natura este un organism viu atunci fructele sau legumele sunt organele sale.
Sa nu uitam ca orice particica din Univers este o copie fidela a Universului insasi. Priviti asemanarile:

Morcovul: in sectiune pare un ochi omenesc. Pupila, irisul si celelalte linii se vad la fel cu ale ochiului omenesc. Stiinta ne arata ca morcovul, in mare masura, optimizeaza fluxul de sange spre ochi, ajutandu-l in functionarea lui.

Rosia: are patru camarute care sunt rosii. Inima are patru camarute care, tot la fel, sunt rosii. Investigatiile stiintifice demonstreaza ca rosiile sunt compuse din licopina si sunt de fapt pure alimente pentru inima si sange.Strugurii: prinsi intr-un ciorchine au forma unei inimi. Fiecare boaba de strugure pare a fi o celula sanguina si toate investigatiile din ziua de azi demonstreaza ca strugurii sunt un puternic aliment vitalizant pentru inima si sange.

Nuca: arata precum un creier in miniatura, o emisfera dreapta si una stanga, creierul superior si creierul inferior, inclusiv incretiturile si pliurile din nuca identice cu circumvolutiunile creierului. Acum stim ca nucile ajuta la dezvoltarea a mai mult de 3 duzini de neurotransmitatori pentru functionarea creierului.

Fasolea: denumirea ei in engleza este Kidney Beans (kidney=rinichi, beans=fasole). Fasolea vindeca si ajuta la mentinerea functiilor rinichilor si chiar arata precum rinichii omului.
Telina, legumele radacinoase, rubarba: au o forma asemanatoare cu oasele. Aceste alimente aduc un aport esential in fortificarea oaselor. Oasele au 23% sodiu si aceste alimente au si ele 23% continut sodiu.
Avocado, vinetele si perele: ajuta la sanatatea si functionarea burtii si cefei la femei. Ele arata la fel ca aceste organe. Investigatiile din ziua de azi ne arata ca, daca o femeie mananca un avocado pe zi hormonii ei se balanseaza, elimina greutatea nedorita si previne cancerul cervical. Dureaza exact 9 luni sa creasca un avocado, de la inflorire si pana la maturitatea fructului si are mai mult de 14.000 componente chimice de nutritie in fiecare din aceste alimente.


Smochinlele: sunt pline de seminte si atarna in pereche cand cresc. Smochinele cresc mobilitatea spermei masculine si sporesc cantitatea de sperma, prevenind infertilitatea la barbati.Cartoful dulce: este foarte asemanator pancreasului si de fapt, regleaza indicele glicemiei la diabetici.


Maslinele : ajuta la buna functionare  si sanatatea ovarelor.
Portocalele, mandarinele si celelalte citrice: se aseamana glandelor mamare ale femeilor si ajuta la sanatatea si fluxul miscarii limfatice in sani.
Ceapa: este foarte asemanatoare celulelor corpului. Studiile releva faptul ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor materiale din toate celulele corpului. Inclusiv ne produce lacrimi care spala stratul epitelial al ochilor.

Alt aliment este usturoiul care ajuta si el la eliminarea deseurilor materiale si radicalilor liberi din organism. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu