luni, 8 iulie 2013

Religia oculta - Iisus a fost initiat de calugarii budisti

iisus in tibetIisus a fost un mare om, povestea sa (in mare parte inflorita de biserica crestina) este si in prezent un model de viata pentru o mare parte din oameni. In evangheliile biblice viata lui Iisus ne este prezentata doar pe bucati.
S-a nascut in Bethleem, apoi a plecat cu parintii in Egipt. A revenit ca personaj central al Bibliei cam pe la varsta de 12 ani, pentru ca mai apoi cartea sfanta a crestinilor sa nu ne mai spuna nimic despre el pana la varsta de 30 de ani, cand si-a inceput oficial misiunea.
Ce a facut in cei 18 ani care nu sunt prezenti in Biblie, nimeni nu stie. Aceasta enigma a starnit puternic imaginatia oamenilor, cat si a multor cercetatori care au cauta ani la rand "urmele lui Iisus" prin toata lumea.
Faptul ca pildele si modalitatea de expunere a ideilor sale pareau a fi preluate din credinta budista foarte multi cercetatori s-au grabit sa ii caute urmele in randul budistilor. Iar efortul lor pare sa se fi concretizat caci o pictura budista, numita Thangka, pare sa il reprezinte pe Iisus in timp ce tinea predici in fata mai multor calugari tibetani.
Thangka este o tapiterie sau o pictura budista expusa in altar dupa ce era purtata de calugarii budisti in timpul ceremoniilor. Aceasta tapiterie reprezinta pentru budisti un fel de altar mobil ce este folosita in pelerinajele lor. Cum budistii isi celebrau permanent stramosii, mai ales cei cu veleitati divine, portretele lor erau mereu prezente pe fata acestor tapiterii.
Nicolas Notovitch, ziarist de origine rusa, a efectuat o expeditie in zona Tibetului unde a gasit aceasta pictura si a cercetat un pergament care descria cu lux de amanunte venirea mantuitorului Issa in Tibet. Manuscrisele faceau parte din cronicile tibetane din timpul vietii lui Iisus si dupa viata lui Iisus.
In cronicile sale Issa era recunoscut de budisti drept "Bodisatva" adica intruparea Creatorului in fiinta umana pentru ai ajuta pe oameni si pentru ai conduce spre calea adevarului. Pentru a fi sigur ca personajul Issa il reprezinta pe Iisus, Notovitch a tradus una din cronici: "Pamantul s-a cutremurat iar cerurile au plans din cauza marii nelegiuiri infaptuite tocmai pe pamantul Israelului, fiindca l-au supus torturii si l-au executat pe maretul si dreptul Issa inauntrul caruia dainuia Spiritul lumii care s-a intrupat intr-un muritor de rand spre beneficiul oamenilor si pentru nimicirea cugetelor rele si pentru a duce din nou pe omul pacatos la o viata de pace, iubire si fericire si pentru ai reaminti acestuia despre unicul creator al carui mila este nemarginita".
Iisus a existat si a ajuns pe taramurile Asiei, tocmai in Tibet, asta ne spune aceasta cronica. Dar cronica (posibil tradusa eronat) intra in contradictie cu credinta tibetana. In cronica se spune ca in interiorul lui Issa se regaseste Spiritul pamantului care s-a intrupat intr-un muritor de rand... dar conform budismului in toti muritorii de rand se regaseste Spiritul lumii. Iar termenul de mantuitor si de pacatos nu prea se regaseste in "dictionarul" budismului.
Budistii considera ca toti oamenii sunt niste maestri, dar care s-au ratacit si au uitat ca in interiorul lor salasluieste Buddha. Dar oricine il poate regasi pe Buddha, prin meditatie si iubire. In schimb niciun maestru nu a avut si rolul de a mantui pacatosii... fiindca pacatele nu exista si daca ar exista ar reprezenta doar experienta divina uitata in lumea profana.
Nu ma indoiesc ca daca Iisus ar fi existat ar fi calatorit in Tibet. Modalitatea sa de a prezenta marile adevaruri divine s-a asemanat extrem de mult cu doctrina budista, ceea ce ne arata ca daca acest om a existat a avut o legatura majora cu budismul.
Cronicile traduse de acest ziarist rus in schimb ne deruteaza deoarece se indeparteaza de credinta budista. Dar subiectivitatea de care acest om ar fi dat dovada (sa nu uitam ca Nicolas Notovitch a fost rus, de religie crestin-ortodoxa) ar fi putut afecta extrem de mult traducerea acestei cronici.

iisus in tibet2

iisus in tibet3


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu