luni, 5 august 2013

5 mari probleme pentru religie sau cele 5 inexactități religioase pe care le credem adevărate

Rosfoind internetul nu am putut sa trec cu vederea un articol destul de interesant prezent pe http://webcultura.ro . Un articol care pune in fata 5 inexactitati ale religiei pentru care biserica din ziua de azi baga mana in foc ca sunt adevarate si pentru care a ucis in trecut.
Nu am putut sa rezist tentatiei asa ca am bagat un copy-paste precum si cateva comentarii personale pe articol pentru ca "prea" corespunde cu ceea ce blogul meu vrea sa arate cititorilor sai.
Iata cele 5 probleme nebagate in seama de biserica, dar care sunt niste mari inexactitati:

"1. Fructul oprit (cel pe care Eva il culege din Pomul Vietii incalcand astfel interdictia lui Dumnezeu) nu a fost neaparat un mar. Sau, mai exact spus: arta occidentala ne-a obisnuit cu ideea ca ar fi un mar. In realitate, in Cartea Genezei, sunt mentionate doar cuvintele pom si fruct, fara a se mentiona despre ce fruct este vorba. Fapt care ii determina pe cei mai multi specialisti sa creada ca fructul oprit era o rodie, in timp ce altii sunt de parere ca ar fi putut fi un strugure, o smochina sau o caisa."
In permit sa fac o propunere aici.... poate a fost o banana, de ce nu? :))

"2. Fecioara Maria nu a fost neaparat fecioara: nu exista nici-o referire in Evanghelii ca Maria ar fi fost virgina in momentul in care l-a nascut pe Iisus. Nasterea imaculata a lui Iisus a fost acceptata de biserica in secolul II ca urmare a crezului apostolic".
Aceasta idee m-a convins ca acest articol este perfect pentru blogul meu. Intotdeauna am crezut ca biserica se foloseste de anumite inventii (care sunt prezente sau nu in Biblie) pentru a impune oamenilor anumite seturi de valori. Seturi de valori numai bune de manipulat oamenii naivi si creduli. Foarte multi oameni au cazut prada bestialitatii bisericesti punand la indoiala aceasta idee idioata.

"3. Iisus nu s-a nascut neaparat pe data de 25 decembrie: nu exista nici-o referire in Biblie la aceasta data. Ziua de 25 decembrie a fost aleasa de Papa Iuliu I."
Ziua de 25 decembrie este o zi pagana pe care biserica a ales-o in intentia ei de a comemora zeii pe care ii adora in vechime si pe care ii adora si azi. Sa nu uitam ca religia crestina este o religie solara ce se aseamana cu religiile ce dominau spatiul roman acum 2000 de ani in urma. Iar figurile lui Iisus si a fecioarei Maria se aseamana izbitor cu figurile zeitatilor vechi. Credeti ca este doar o coincidenta?

"4. Cei trei magi nu au fost neaparat trei. Nu se mentioneaza nicaieri in Biblie nici numarul lor, nici ca ar fi venit calare pe camile, nici care a fost numele lor. Se crede ca acest numar "s-a intiparit" in memoria noastra datorita reprezentarilor artistice ale Nasterii. Ba chiar mai mult: unele documente vorbesc despre faptul ca ar fi fost cateva zeci de magi".
Inca o data creativitatea fetelor bisericesti este extraordinara. Pentru a inventa o poveste, numai buna de a arata oamenilor importanta acestui eveniment, acestia si-au dat seama ca le-ar trebui mai multe elemente pentru a credibiliza povestioara Bibliei si ea inventata dealtfel. Desi magii, in prezent, sunt asociati cu vrajitoria si cu Diavolul, se pare ca atunci cand a fost vorba de Iisus lucrurile au stat altfel. Oare cum pot explica fetele bisericesti acest fapt?

"5. Maria Magdalena nu a fost o prostituata. Ea este adesea confundata cu o femeie al carei nume nu este precizat si este prezenta in Evanghelia dupa Luca chiar inainte de a se vorbi despre Maria Magdalena."
Maria Magdalena a fost un nume "greu" in randul apostolilor lui Iisus. A fost probabil cel mai important. Asta ne demonstreaza faptul ca Iisus s-a aratat intai acestei femei, iar Evangheliile gnostice (sau neadecavate noilor dogme bisericesti) i-au acordat o importanta sportita transformand-o chiar in liderul apostolilor. Dar cum religia este o "lume a barbatilor" in care Dumnezeu este barbat si are un vlastar tot mascul, ne face sa intelegem de ce clericii au incercat sa o discrediteze.
Aceste 5 inexactitati reprezinta doar varful icebergului unei religii bazate pe o doctrina mincinoasa in care puterea banului este adevaratul dumnezeu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu