luni, 19 august 2013

Area 51 - zona "extraterestra" deconspirata

Area 51 este o zona extrem de controversata, dar si ascunsa. Pana anul acesta Area 51 nu a fost recunoscuta oficial, guvernul american fiind parca "orb" in privinta acestei zone de o marime considerabila.
Asezata langa lacul sarat Groom Lake, din comitatul Nye, Area 51 a aprins imaginatilor multora odata cu dezvaluirile uluitoare facute de mai multi fosti lucratori si colaboratori din zona. In acest perimetru militar se presupune ca au fost aduse ramasite extraterestre si resturile OZN-ului care s-a prabusit la Roswell acum 64 de ani in urma.
Goniti de acasa de dorinta de a imortaliza vreun OZN  ratacit prin zona, mai multi fotografi au "vanat" zi si noapte aparatele de zbor care decolau din celebra baza Area 51. Iar OZN-urile nu s-au lasat asteptate, fotografii reusind practic sa imortalizeze sute de obiecte neindentificate in cativa zeci de ani, sporind astfel misterul zonei.
Intre timp, in preajma zonei, s-au deschis cafenele si zeci de magazine cu suveniruri cu scopul de a profita de valtoarea pe care a luat-o fenomenul numit Area 51. In schimb guvernul SUA nu a stat cu mainile in san si aproape anual acesta a limitat din ce in ce mai mult accesul in zona. Suprafete de teren imense fiind practic intesate cu senzori si camere de vedere care l-a primul semnal suspect "trimitea" imediat o escorta impresionanta de gardieni gata sa impuste pe oricine ar fi indraznit sa inainteze mai mult.
Odata cu aparitia filmului Dosarele X numarul vizitatorilor practic s-a dublat, guvernul ne mai reusind sa pastreze caracteristica secreta a zonei.
Desi practic acum a fost recunoscuta Area 51, activitatea secreta a bazei s-a mutat total. Desi, sporadic au mai fost vazute obiecte ciudate in spatiul aerian al zonei militarizate, activitatea aeriana masiva de acum cativa ani in urma nu mai este.
Totusi, recunoasterea Ariei 51 a fost facuta mai devreme (neoficial), fiind permise caselor de filme de la Hollywood sa se foloseasca de acest nume si sa filmeze de la distanta obiectivul militar. Odata cu filmele realizate pe seama acestei baze guvernul a incercat sa sporeasca misterul cu privire la extraterestrii si OZN-urile din interiorul bazei. Aceasta strategie fiind cea mai buna modalitate de a da "peste ochi" celor care indraznesc sa acuze SUA  de detinere a unor artefacte extraterestre.
Imediat dupa recunoasterea zonei, guvernul SUA a deconspirat anumite documente secrete care sa demonstreze ca baza nu a avut nici-o "treaba" cu povestile despre extraterestri care circula de foarte multi ani.
Adevarat e ca povestile nascocite si filmele realizate de-a lungul timpului au avut rolul de a deturna atentia publicului de la bazele noi construite, focalizand-o pe aceasta baza invechita si care prezenta in fiecare noapte un mic spectacol aviatic cu anumite nave, probabil "expirate" deja.
Adevaratele baze, in care se gasesc, probabil, marile secrete ale SUA sunt situate in subteran, acolo unde nici-un ochi neavizat nu poate penetra scutul de secrete ale zonei. Toate aceste baze s-au facut in timp ce filme, gen Dosarele X, sau multe altele deturnau atentia publicului de la furtul sutelor de miliarde de dolari din bugetul anual al SUA,  sume de bani destinate special pentru proiecte megalomanice si extrem de secrete.
Recunoasterea acestei baze militare este benefica in primul rand prin faptul ca oamenii nu o vor mai considera "Mecca" secretelor americane si astfel atentia se va putea indrepta spre alte zone mult mai interesante si mai importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu