sâmbătă, 17 august 2013

Marea Translatie - Atingerea cuantica si reactia in lant

Episodul 9
Marea Translatie, un cuvant magic care ne propulseaza parca catre o lume total diferita de cea a noastra din prezent. O lume in care totul este perfect. Stiu, suna utopic, dar poate fi adevarat.
In momentul de fata omenirea se afla la varsta unor copii, ce-i drept galagiosi, care pur si simplu nu isi pot imagina cum sa traiasca in liniste totala. Pentru acesti copii linistea este o utopie, asa ca pur si simplu nu vad cum ar putea trai intr-o lume in care cantecele de greier ar putea domina "spatiul sonor". Dupa cum cred ca stiti, rezolvarea acestei probleme este una super simpla - daca toti copiii ar tacea totul s-ar linisti.
Nu stiu daca ma credeti dar astfel putem realiza o lume perfecta la noi pe Pamant. Este extrem de simplu - trebuie doar sa fim oameni buni. Sa nu credeti ca am sa spun ca oamenii sunt rai, pentru ca nu sunt. Fiecare om crede ca el este bun, iar celalalt, care il deranjeaza, este rau. Chiar criminalii cred ca faptele criminale pe care le fac sunt in scopuri bune, asa ca nimic nu e vazut ca fiind rau.
Dupa cum, probabil ca stiti, raul si binele nu exista. Aceste doua componente esentiale ale religiei crestine de altfel, nu exista. Fiecare fapta poate fi rea si buna in acelasi timp. De exemplu, daca pentru germanii de acum 80 de ani in urma era bine sa elimine toata semintia ebraica de pe Pamant, acum acest fapt este considerat un mare genocid si o crima la adresa intregii umanitati.
In tarile arabe barbatul poate avea drept de viata si de moarte asupra femeii iar cand un barbat doar simte ca femeia il inseala acesta poate sa o ucida imediat... iar acest lucru este un bine. La o prima meditare asupra acestui aspect vom constata imediat faptul ca ceea ce se intampla in unele tari musulmane este o barbarie.
Desi am sa ma contrazic, eu zic totusi ca binele exista. Binele este de fapt ceea ce tie ti se pare folositor si ce iti place si pe care il alegi pentru a avea o stare buna de spirit. De exemplu, te simti bine cand ai langa tine un prieten pe care sa te bazezi si care sa poata sa te inteleaga. E bine, cand ai bani... sa fim sinceri, ne simtim foarte bine cand avem bani in buzunar, chiar daca nu recunoastem asta. De fapt iubim banii, dar ne facem ca ii uram. E bine cand ne simtitm iubiti - de catre iubit, iubita, sot, sotie, parinte, frate, copil, s.m.d.. E bine cand suntem ajutati, cand primi cadouri, cand suntem bagati in seama, etc.
Dar totusi ne e greu sa facem bine fara ca noi sa ne asteptam sa ni se faca un alt bine contracost. Chiar, oamenii de stiinta, au pus aceasta forma de colaborare (eu iti fac bine pentru ca tu sa imi faci un bine la randul tau) ca principala caracteristica a relatiilor inter-umane.
Indraznesc sa ii contrazic, asta deoarece eu cred ca oamenii sunt mai buni decat se crede, numai ca tipul de societate in care traim ne impune sa procedam in felul asta. Societatea in care traim sa bazeaza pe schimburi si nu pe ajutor neconditionat.
Pentru a avea un lucru trebuie sa dam altul la schimb. Asta caracterizeaza tot ceea ce inseamna economia mondiala. Dar, totusi, daca ar fi asa lucrurile ar fi cat de cat bine, fiindca lucrurile nu se intampla chiar asa. Economia din ziua de azi inseamna lacomie.
Societatile economice, din ziua de azi, vor sa ne vanda din ce in ce mai putin pe cat mai multi bani. Cam asa vrea si statul, sa dea din ce in ce mai putin pentru mai multe taxe pe care le impune cetatenilor sai. Acest fapt, rau, a degenerat si mai mult. Astfel societatile economice si statul, acum, cauta chiar sa nu iti dea nimic la schimb, prin diferite scheme de fraude - mancare stricata refolosita, imprumuturi bancare capcana (asta este situatia bancara tipic romaneasca), investitii inexistente in infrastructura (chiar daca noi cetatenii platim la sange bani pentru drumuri si diverse reparatii ale infrastructurii) etc.
Cum putem schimba acest lucru - foarte simplu, schimbandu-ne atitudinea. Orice schimbare incepe cu noi insisi. Asa ca daca vrem sa avem o societate mai buna trebuie sa ne schimbam total optica de a vedea binele in aceasta lume.
Daca vrem bine, trebuie sa facem bine, neconditionat. Fiindca odata ce vom ajuta un alt individ vom creea posibilitatea ca alt bine sa fie facut in lume. Printr-un ajutor (atingere cuantica) vom creea o reactie in lant fiindca majoritatea oamenilor se simt indatorati sa returneze beneficiul primit.
Eu, in schimb propun un alt mod de a returna acel beneficiu primit - sa il dam mai departe. Nu cred ca este necesar sa returnam beneficiul aceluiasi individ care ni l-a facut ci unui alt individ, care probabil, are mai multa nevoie. Si mai propun, ca atunci cand dorim sa ajutam sa nu ne mai asteptam sa primim nimic la loc.
Prin punerea in practica a acestei noi modalitati de colaborare vom schimba total aceasta lume. Nu o vom schimba dintr-odata ci totul va fi treptat pana cand se va ajunge la masa critica. Cand se va ajunge la masa critica toata societatea se va schimba. Insasi finantele lumii se vor schimba de la radacina punand in aplicare exact ceea ce deja exista in societate.
In acel moment totul va fi deajuns pentru umanitate asa ca omenirea nu va mai avea motive de a se razboi, dusmani, de a se diviza in tari sau natiuni sau chiar de a concura.
De aceea recomand din toata inima sa atingeti "cuantic" orice "inima" care are nevoie de ajutor fara a mai astepta nimic in schimb. Si nu numai asta, propun ca in fiecare zi, fiecare dintre noi sa faca altuia ceva ce i-ar place lui. Astfel se face Marea Translatie.

cititi si http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatiei-penetrarea-zidurilor.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-trebuie-sa-citesti-asta.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-planul-ascuns-al.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-convorbirea-globala.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-dominarea-viitorului.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-trecerea-la-o-vibratie.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-schimbarea-economica.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/06/marea-translatie-doua-venire.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu