miercuri, 28 august 2013

Marea Translatie - Schimbarea relatiilor internationale


Episodul 10
Relatiile internationale sunt cele care ne influenteaza viata extraordinar de mult. Desi ne influenteaza indirect, relatiile internationale ne marcheaza direct istoria si reprezinta practic nivelul de evolutie la care noi, ca specie si societate, am ajuns.
Daca este sa ne uitam la cum relationeaza statele lumii in prezent am tinde sa credem ca nu am evoluat cu nimic fata de acum 100 de ani in urma. Acum, cele mai puternice state inca fac legea netinand cont de nimic, doar ca acum cu ajutorul mass mediei acestea pot musamaliza implicatiile pe care le au in destabilizarea altor state.
In secolele XIX si XX istoria era scrisa de evenimente, acum este scrisa de mass media. Acum mai bine de o suta de ani in urma Marea Britanie isi permitea sa destabilizeze o zona din Orientul Mijlociu pentru ca mai apoi sa o colonizeze - opinia publica occidentala sau britanica accepta acest lucru si o vedea ca pe o simpla desfasurare de forte, in care cel mai puternic castiga.
In timp lucrurile s-au mai schimbat putin in randul mentalitatii populatiei. Acum opinia publica nu mai tolereaza asa ceva. Dar la nivelul relatiilor internationale nimic nu s-a schimbat. Coloniile, tot colonii au ramas chiar daca "pe acte" sunt independente.
Statele din Orientul Mijlociu si din Africa tot niste colonii sunt. Desi sunt considerate independente acestea, in realitate, nu sunt. Atat doar ca stapanii s-au schimbat... si aceasta schimbare a fost doar de forma, adevaratii stapani sunt aceeasi.
Ce e mai rau este ca acum intreaga lume a devenit o colonie. O colonie ce depinde de niste stapani care, detinand o rabdare de fier, au pus, treptat, stapanire pe mai toata planeta.
Astfel se face ca relatiile internationale, desi se arata a fi de la egal la egal, sunt de fapt tot la nivelul colonialist de acum o suta si ceva de ani in urma. Tarile mari "mananca" tarile mici. Daca tarile mici nu danseaza cum le canta tarile mari, acestea sunt distruse, fara pic de regret.
Vietnam, Cambogia, Nicaragua, Cuba, Afganistan, Irak, Iugoslavia, aproape toate statele africane, tot estul Europei (care a infruntat un regim autoritar experimental timp de 45 de ani) si nu in ultimul rand Siria au cazut victime acestui grup de state care continua si acum sa joace rolul de stapani duri si neiertatori ai lumii.
Dar acesti stapani sunt total nedrepti si mincinosi manipuland constant opinia publica. Manipuland opinia publica atat de usor incat aceasta din urma a ajuns sa le dea acordul la toate nedreptatile pe care tarile stapane le fac.
SUA este stapana lumii in acest moment. Acest stat, artificial, este mostenitoarea fostelor mari imperii si actioneaza precum acestea - folosind forta.
Desi au trecut aproape 70 de ani de la sfarsitul ultimului razboi mondial aceste tari inca nu au inteles ca razboiul nu este o modalitate de a relationa. Razboiul este total inutil si nu rezolva nimic, de fapt chiar inrautateste situatia.
Priviti doar situatia Irakului si al Afganistanului din ziua de azi. Situatia acestor tari este mult mai neagra decat era inainte de razboi. Afganistanul a fost nevoit sa indure doua razboaie devastatoare, primul cu URSS si al doilea cu SUA, amandoua tari incercand sa controleze aceasta tara.
Vietnamul este un alt caz in care razboiul a avut menirea de a "incinera" practic o natiune. De ce s-a intamplat asta... probabil ca raspunsul il veti gasi in vanzarile de armament catre stat pe care companiile americane l-au facut in anii 60.
In timpul asa numitului Razboi Rece URSS si SUA au creat razboaie artificiale in care practic si-au duelat fortele militare - doar cum aveau ele sa experimenteze cele mai noi inventii militare? In acest moment se intampla la fel, doar ca acum SUA incearca sa "globalizeze" tot ce nu a fost "globalizat" inca, numai ca nu pe cale economica ci militara.
Aratand tot timpul cu degetul spre Coreea de Nord, Venezuela, Cuba, Iran, China sau Rusia mass media a avut rolul de a distrage atentia populatiei de la adevaratul pericol reprezentat de SUA si partenerii sai: Marea Britanie, Franta si Germania.
Cat timp o sa mai dureze aceasta situatie? Raspunsul este unul extrem de simplu - atata timp cat o sa permitem acest lucru. Si il permitem, asta deoarece mass media ne manipuleaza extrem de usor opiniile si modul de a gandi - "gandim ca la televizor".
Atunci cand vom lasa televizorul deoparte si vom gandi pentru noi insine vom vedea adevarata realitate, iar in acel moment nu vom mai permite o asemenea situatie. Atunci vom schimba cu adevarat relatiile internationale si in acest mod vom schimba si viata noastra. Astfel se face Marea Translatie.

citit si: http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-atingerea-cuantica-si.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatiei-penetrarea-zidurilor.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-trebuie-sa-citesti-asta.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-planul-ascuns-al.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-convorbirea-globala.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-dominarea-viitorului.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-trecerea-la-o-vibratie.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-schimbarea-economica.html
          http://www.dimline.blogspot.ro/2013/06/marea-translatie-doua-venire.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu