joi, 8 august 2013

NASA ne spune - Soarele isi schimba polii

soareSoarele se afla in perioada sa de gratie. Exploziile solare ne dau batai de cap si cauzeaza accidente extrem de violente in care si-au pierdut viata zeci de mii de oameni. Trebuie sa recunoastem ca activitatea solara ne-a dat putin "peste cap" provocandu-ne des dureri de cap si ameteli.
Aceasta activitate energetica ridicata a starnit curiozitatea oamenilor pe stiinta care au intensificat cercetarile asupra astrului nostru vital. Rezultatele culese de specialistii de la NASA indica faptul ca Soarele si-a terminat un alt ciclu al existentei sale si se indreapta spre unul nou.
Evenimentul este marcat si de schimbarea polilor - polul nord se schimba cu cel sudic."Se pare ca suntem la doar 3-4 luni de schimbarea majora prin care va trece steaua noastra. Inversarea polilor magnetici ai Soarelui va influenta intregul sistem solar si implicit Terra" a declarat Todd Hoeksema de la Universitatea Stanford.
Acest eveniment este parte a unui ciclu de 11,2 ani, dar anumite cicluri au fost mai scurte, de 8 ani sau mai lungi, de 15 ani. La sfarsitul fiecarui ciclu Soarele isi schimba polaritatea. Inversarea polilor magnetici cauzeaza formarea unor imense gauri coronale, zone unde viteaza vantului este impresionant de mare. Aceste zone produc eruptii masive de plasma, producand furtunile magnetice care afecteaza Pamantul.
Inainte de a se schimba polaritatea, polii isi pierd din consistenta (polul nord isi pierde primul din consistenta), dupa care se petrece inversarea. Imediat Soarele isi va reincepe activitatea cu "motoarele turate". Furtunile magnetice formate de pe urma acestei schimbari solare majore vor putea cauza probleme serioase satelitilor nostri.
Viata de pe Pamant este in continua evolutie, iar ciclurile solare nu fac decat sa acceleraze aceste schimbari care se petrec periodic. Exploziile solare au rolul de a modifica destul de decisiv ADN-ul nostru si nu ma refer doar la umanitate ci la toata viata de pe Pamant.
Ultimul ciclu solar vine impreuna cu foarte multe evenimente cosmice - treceri de comete, bombardament masiv de asteroizi (asteroizii cazuti anul trecut in Rusia si in alte parti ale Pamantului), modificarea polaritatii Pamantului, aliniamente cosmice si explozii cosmice (anul acesta este preconizata o explozie a unei supernove ce va putea fi vazuta chiar de pe Pamant).
"Este posibil ca norii de plasma sa produca o furtuna atat de mare incat aurora boreala sa fie vazuta tocmai din sudul Europei",  ne spune cercetatorul Urban Brandtrsom.
Desi despre aceste furtuni solare se tot vorbeste negativ eu privesc acest eveniment celest cu destul de mult optimism. Nimic nu este intamplator in Univers, totul are un motiv. Iar acest motiv "celest" are legatura cu evolutia noastra ca specie si cu trecerea intr-o Noua Era. Fiti fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu