vineri, 23 august 2013

Papa Benedict rupe tacerea - Uluitoarea confesiune despre motivul demisiei

Papa Benedict a facut istorie cu demisia sa. Nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva din partea papei, aceasta fiind singura de acest fel din ultimele sase secole. De ce oare s-a intamplat asa ceva? De curand papa s-a confesat si ne-a spus motivul demisiei.
Conform fostului tatic catolic, Dumnezeu a fost cel care i-a spus sa demisioneze printr-o aparitie mistica. Prin acest mod, Dumnezeu a nascut  in el dorinta de a ramane singur. Oare cum a fost dialogul lui cu Dumnezeu?... "O Doamne, ce multi oameni sunt prin preajma mea. Cred ca vreau sa fiu singur!!!" Iar Dumnezeu i-a raspuns: "OK, renunta la plimbarile cu papamobilul, la viata in huzur, la iesirile in public si la importanta pe care ti-o dadea acest titlul si "go home". Stiu ca nu ti-ai mai tuns iarba de ceva timp, ca sa nu mai zic ca praful s-a cam adunat pe mobila."
Astfel taticul catolic si-a primit raspunsul care-l cam bantuia de ceva timp. Mai exact, de cand a devenit papa. Noul tatic catolic, papa Francisc ne-a spus ca ex-ul il ajuta cu sfaturi, asa ca papa Benedict inca se mai implica in conducerea Bisericii Catolice. Banuiesc ca papa Francis se prezinta singur in fata fostului tatic, avand in vedere problema acestuia din urma cu multimea (doar dorea singuratatea).
Revenind la lumea reala si iesind din lumea plina de minciuni si aiureli ale Bisericii Catolice ne dam seama ca demisia papei a venit ca urmare a faptului ca acesta nu era placut de multime. Faptul ca trecutul sau de nazist fusese deconspirat (ca sa nu mai vorbim ca figura lui ne aminteste de un reprezentat al raului din Razboiul Stelelor), iar oamenii cam observasera huzurul si indiferenta cu care autoritatile catolice tratau multimea in timp ce le cereau mii de sacrificii au facut ca figura lui Benedict sa paleasca.
Asa ca singura modalitate de a readuce entuziasmul in randul maselor indoctrinate ar fi fost o schimbare... si aceasta s-a produs. Ultimul papa ales a venit cu capul plecat, a inlocuit huzurul cu smerenia (flori la urechi) si a mai pacalit cativa adepti.
Desi mai conservator si mai "batut in cap" decat celalat papa, acesta din urma a starnit "credinta uitata" a catolicilor din intreaga lume. Buna miscare de PR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu