joi, 29 august 2013

Uimitorul ciclu al Vietii si Povestea Ta - Parabola fulgului de zapada

Intotdeauna am cautat sa deslusim misterul vietii si al mortii. Oare de unde am venit, unde vom pleca sau de ce suntem aici? Aceste intrebari par, la prima vedere, fara raspuns. Dar raspunsul il gasim privind natura si ciclurile ei anuale.
Ciclul naturii este extraordinar iar marele maestru Neale Donald Walsch se foloseste de asta si ne explica povestea sufletelor noastre printr-o parabola. O poveste pe care tot el o clarifica.

Parabola fulgului de zapada

    "A fost odata ca niciodata un fulg de zapada. Numele sau era Sara. Sara Fulg de Zapada avea un frate pe care-l chema Sam. Sam Fulg de Zapada.
Sara si Sam au dus o viata linistita - dar se temeau de ziua in care vor muri, topindu-se in nefiinta. Apoi intr-o buna zi, Ingerul Zapezii li se infatisa amandoura. "Un fulg de zapada este etern, stiati asta?", spuse Ingerul, iar apoi le explica:
   "Cei dintai fulgi de zapada din istoria lumii sunt fulgii care cad astazi. Ei cad din cer ca niste intrupari extrem de individualizate. Nu exista doi fulgi la fel. Nu au existat niciodata, in toata istoria fulgilor de zapada."
   "Fulgii sunt nespus de frumosi in forma lor individuala. Privindu-i cum cad din cer, nimeni n-ar putea sa nu bage de seama adorabila lor splendoare. Oamenii alearga afara cand cad fulgii, privind la minunatia lor."
   "Cand cad, se contopesc unii cu ceilalti. Oamenii numesc simplu <<zapada>> imensa lor multime cazuta pe pamant. Nu spun: <<Uita-te la imensa gramada de fulgi de zapada>>. Ci spun: <<Uita-te la muntele de zapada>>. Ei vad toti fulgii individuali de zapada ca pe Unul. Si, intr-adevar, fulgii de zapada sunt Una, Unul cu Celalat."
   Ingerul a continuat...
   "Curand soarele se iveste, iar zapada se topeste, toti fulgii disparand, unul cate unul. Evident, ei nu dispar cu totul. Ci doar isi schimba forma. Acum sunt apa, clipocind impreuna intr-o balta scanteietoare sau curgand impreuna intr-un mic suvoi."
   "Soarele continua sa-si faca trucul magic, si curand apa insasi dispare. Sau asa pare. In realitate si ea, pur si simplu, isi schimba forma. Se evapora, inaltandu-se in aer sub forma unor vapori invizibili ce se aduna sus intr-o concentratie atat de mare, ca devin vizibili, din nou - sub forma norilor."
   "Si, pe masura ce tot mai multi vapori se aduna, norii se ingreuneaza cu umezeala lor. Curand, iarasi, umezeala cade sub forma de ploaie catre pamant. Iar daca temperatura este potrivita, stropii de ploaie se transforma iarasi in fulgi de zapada - niciunul identic cu celalat. Niciodata. In intreaga istorie a fulgilor de zapada."
   Sara si Sam nu mai fusesera niciodata atat de fericiti, in intreaga lor viata. Deodata totul devenise, cum s-ar zice... clar precum cristalul.
   Si astfel in zapada descoperim Ciclul Vietii si Povestea Ta.

                                    *          *          *          *          *          *          *

"Nu a existat niciodata un timp in care tu sa nu fi fost. Si nu va fi niciodata un timp in care Tu nu vei Fi. Tu apari din Ceruri, intrupat ca aspect individual a Tot Ceea Ce Exista. Si, desi fiecare intrupare este, intr-un mod absolut si glorios, diferita de celelalte, ele sunt, cu toate acestea, Unul si Acelasi Lucru. Si astfel, ele se contopesc intr-o singura esenta, intr-o expresie particulara a vietii pe care o numim "oameni".
Apoi, fiecare Esenta se intoarce in Ceruri, inca odata devenita invizibila.
Nu esti "disparut", ci doar "nu mai esti vizibil". Totusi Tu existi, pe deplin constient de tine insuti, pana ce te vei intoarce iarasi la o vizibilitate totala printr-o deplina intrupare.
Si aici este un mare secret. Nu esti niciodata "nonfizic". Ci doar, uneori, existi mai putin fizic. Nici macar un fulg de zapada nu ajunge vreodata sa fie nonfizic. Cand este zapada, exista fizic. Cand este apa, exista fizic. Cand este abur, exista fizic. Cand este vapor de apa, exista fizic. Cand este umezeala, exista fizic. Cand este inobservabil si aproape invizibil, exista fizic. Cand cade din nori sub forma de ploaie, exista fizic.. Si cand atinge temperatura de inghet de dedesubtul norilor, se cristalizeaza, devenind inca o data fulg de zapada.
Ce mai calatorie a avut fulgul de zapada! Schimbandu-si forma, schimbandu-si forma, intotdeauna schimbandu-si forma, pentru ca in final sa revina ca un alt fulg de zapada, diferit intr-un mod magnific de precedenta sa versiune, dar cu toate acestea, in esenta, acelasi.
Si ce mai calatorie ai avut tu. Este o Calatorie Sacra, cu un Tel Divin.

fragment preluat din cartea "Singurul lucru care conteaza" - Cartea 2 din seria "Conversatii cu omenirea" de Neale Donald Walsch

PS: Stiu ca inca nu a venit iarna, dar povestea merita sa fie publicata. Apropo, cartile lui Neale Donald Walsch din seria "Conversatii cu omenirea" sunt extraordinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu