luni, 30 septembrie 2013

Ce se intampla in Galati? - Un cutremur de 3,8 pe scara Richter a zguduit luni dimineata Galatiul

Ieri am scris un material despre o zona din Galati si anume satul Izvoarele din comuna Slobozia Conachi. In acea comuna se petrec lucruri foarte bizare, precum cutremure sau zgomote ciudate.
Ciudat este ca in ultimele zile judetul Galati a devenit noua zona seismica a Romaniei. Cutremurele par sa nu se linisteasca. Chiar in ultimele doua zile cutremurele au fost de o intensitate mai mare, resimtindu-se in tot sudul tarii.
Duminica seara un cutremur de 3,9 grade a zguduit destul de tare Galatiul, dar si zona de sud-est a Romaniei. Astazi dimineata un cutremur de 3,8 grade a zguduit din nou sudul Moldovei, epicentrul fiind tot in judetul Galati.
Obisnuiti fiind ca zona Vrancei sa fie "producatoarea" de cutremure a Romaniei ultimele seisme ne fac sa ne ingrijoram putin si sa constatam ca se formeaza o noua zona "calda" in tara noastra.
Este de stiut ca zona sudica a Moldovei este una energetica. Aici se afla un vortex energetic care produce cutremure pe "banda rulanta". Faptul ca nu la mare distanta se gasesc si vulcanii noroiosi ne face sa constientizam marimea acelei zone.
Faptul ca Galatiul incepe sa se cutremure ne arata ca zona energetica devine mai activa si tinde sa se extinda. Fara sa creez panica, de obicei vortexurile energetice care tind sa se extinda devin creatoare. Creeaza vulcani.
Cand ma refer la vulcani nu ma refer neaparat la munti  vulcanici care erup in atmosfera creand spectacol. Vulcanii pot fi josi sub scoarta terestra, in zona de campie, pentru ca in timp sa prinda forma.
Pericolul, deocamdata, poate fi prin prisma unor cutremure de intensitate mica spre mijlocie dar care, repetate, pot deveni adevarate cosmare pentru localnicii din acele zone (zona energetica din sudul Moldovei pare sa fie un copil care, hranit de intensitatea marita a Soarelui, pare sa creasca vazand cu ochii).
Dar sa nu uitam ca totul este energie iar atunci cand energia se revarsa nu putem vorbi despre ceva negativ. Dar asta depinde si de cum vom percepe aceasta "revarsare energetica".
Odata ce vom intelege mai mult despre aceste vortexuri energetice pe care noi ii numim vulcani vom putea sti cum sa convietuim armonios in imprejurimile acestor izvoare energetice si vom sti cum sa ne folosim de ele pentru a ne creea beneficii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu