marți, 24 septembrie 2013

Cercetatorii afirma - Adevarata "fabrica a vietii" este in spatiu. Sa fie asa?

Spatiul este considerat a fi ultima frontiera in cautarea raspunsurilor despre natura fiintei umane. In acest scop cercetatorii au demarat de ani buni un amplu program de cautare a originilor vietii de pe Pamant. Intrebarea pe care o pun cercetatorii este: de unde venim si unde s-a nascut viata cu adevarat?
O descoperire recenta pare sa le fi dat raspunsul la aceste intrebari. Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea din Kent care au colaborat cu savantii de la Imperial College of London si Lawrence Livermore National Laboratory, viata pare sa fi venit din spatiu.
Acestia au descoperit ca atunci cand o cometa se prabuseste pe o planeta, in urma impactului sunt produsi aminoacizi, adica elementele esentiale aparitiei vietii. In acest mod pare sa se fi produs si "explozia" vietii pe Pamant.
"Procesul demonstreaza un mecanism foarte simplu, ca putem porni de la o combinatie de molecule simple, cum este apa, si putem ajunge la molecule complexe, precum aminoacizii. Asta este primul pas spre aparitia vietii. Urmatorul pas este transformarea aminoacizilor in proteine" spune Mark Price, de la Universitatea din Kent.
Zita Martins, cercetator la Imperial College of London spune ca "aceste caramizi ale vietii" pot fi asamblate oriunde in spatiu insa este nevoie de conditii propice.
Pentru mine cercetatorii sunt ca niste copii care cauta originea semnalului tv in interiorul televizorului. In televizor vor gasi doar piese, plasate inteligent, care fac posibila doar transmisia semnalului, dar semnalul propriu-zis il vor gasi doar daca vor patrunde adanc in "interiorul mesajului" gasindu-i frecventa. In cel mai bun caz cercetatorii vor da de "urmele" arhitectilor televizorului dar nu vor gasi originea semnalului.
Cercetatorii nu vor gasi originea vietii privind spre spatiu deoarece spatiul nu este ultima frontiera a cunoasterii. Ultima frontiera a cunoasterii il reprezinta Sinele. Doar acesta poate da toate raspunsurile pe care oamenii de stiinta le cauta.
Partea buna a acestor observatii este ca viata (viata pe care oamenii de stiinta o percep ca fiind "viata" - zic asta pentru ca totul este viata) nu se poate forma din haos, asa cum sustineau savantii pana de curand. Conteaza mult conditiile pentru ca viata sa se dezvolte ceea ce ne arata ca este nevoie de ceva inteligent pentru a creea viata si nimic nu este format intamplator si din haos. Un exemplu ar fi chiar formele celor mai simple vietuitoare - bacteriile - care au un sistem intern extrem de complex, iar realitatea in care traim ne arata ca haosul nu poate fi la originea unor asemenea complexitati.

sursa: http://www.yoda.ro/stiinta/unul-din-marile-mistere-ale-universului-ar-putea-fi-rezolvat-savantii-au-descoperit-o-fabrica-a-vietii.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu