miercuri, 11 septembrie 2013

Dilema globala - Ne temem de incalzirea globala dar clima pare sa se raceasca

Incalzirea globala este singurul refren pe care o parte din cercetatori (cei agreati de sistem) ne-o "canta" in fiecare an. Fiecare iarna sau vara pare, in opinia acestor cercetatori, sa fie cea mai calduroasa din ultimii nu stiu cati ani, desi temperatura de afara pare sa ii contrazica serios.
Chiar daca iernile au fost mai reci ca de obicei (practic am fost ingropati in zapada), la tv sunt prezentate ca fiind mai calde. Iar aerul rece al iernii, ce ne ingheata pur si simplu sufletele, fiind tot o consecinta a incalzirii globale. Deci, nu conteaza daca e frig totul face parte din incalzirea globala.
Oceanul Arctic in schimb pare sa contrazica "putin" aceasta teorie a incalzirii globale. Recent o poza facuta asupra Oceanului Arctic ne cam pune pe ganduri. O suprafata mai mare cu aproximativ doua milioane de kilometri patrati din Oceanul Arctic a fost acoperita cu gheata in 2013 fata de 2012, in crestere cu 60%.
In august 2013 calota glaciara masura 2,35 milioane de mile patrate comparativ cu suprafata de 1,32 milioane mile patrate inregistrata la data de 16 septembrie 2012, comform datelor publicate de Centrul National de Observare a Ghetii si Zapezii (NSIDC, din limba engleza).
Noua harta publicata de NSIDC pare sa se incadreze in prezent in deviatiile standard ale mediei ultimilor 30 de ani. Anastasios Tsonis, cercetator de la Universitatea Wisconsin, a declarat pentru London Mail: "Inregistram o tendinta de racire, care cred ca va continua cel putin in urmatorii 15 ani. Nu este nici o indoiala ca procesul de incalzire din anii 80 si 90 s-a oprit".
Faptul ca anul trecut, in Arctica, s-a inregistrat cel mai mic nivel al calotei glaciare, de cand aceasta a inceput sa fie masurata, i-a facut pe cercetatori sa creada ca vara acestui an va "dezgoli" complet Polul Nord al Pamantului.
O schita de raport a schimbarilor climatice ce urmeaza a fi publicat de ONU, a ajuns in presa. Schita de raport contine mai multe explicatii cu privire la incetinirea procesului de incalzire globala: emisii mai mari de cenusa vulcanica, o scadere a energiei provenite de la Soare, mai multa caldura absorbita in adancul oceanelor planetare, samd.
Desi subiectul incalzirii globale a fost intens dezbatut in mass media, realitatea ne spune ca in ultimii 16 ani temperatura nu prea a crescut. Astfel ca acum incetarea fenomenului de incalzire a atmosferei este acceptata ca fiind reala de majoritatea centrelor de cercetare a schimbarilor climatice.
Dupa cum vedeti prognozele oamenilor de stiinta par sa contina erori grave, dar guvernele nu au tinut seama de asta asa ca s-au luat masuri drastice de a combate incalzirea globala - prin certificate verzi aplicate produselor care polueaza. Aceste certificate verzi au avut doar rolul de a combate tot banii din buzunarele noastre si nu de a combate incalzirea globala.
Asa ca meditati putin la acest aspect si pregatiti-va exemplar pentru iarna care va sa vina. Oricum ultimile ierni par sa ne confirme faptul ca incalzirea globala ar fi fost doar un ciclu normal al climei globale care pare sa fi trecut. Viitorul ne va spune mai multe in acest sens.

sursa: http://www.money.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu