sâmbătă, 28 septembrie 2013

Industria farmaceutica romaneasca "culcata la pamant" - Institutul Cantacuzino din Iasi inchis

Dupa ce guvernul a privatizat pe "doi lei" cam toata industria farmaceutica a Romaniei acum lichideaza cam tot ce a mai ramas din ea.
Singurul institut din Romania in care se mai producea ser antitetanos va avea lacatul pus la usa de acum inainte.
Ministerul Sanatatii din Roamnia a lasat Institutul Cantacuzino din Iasi fara autorizatie. In 2010 institutul a cerut guvernului finantare pentru o noua linie de productie, care nu a fost aprobata de guvern desi tot acesta a aprobat, in acelasi an, o finantare considerabila Bisericii Ortodoxe pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului (banii au fost mai multi decat cei ceruti de institutul iesean).
Institutul iesean a fost un centru al excelentei in Romania avand doar o mica problema - acest institut chiar facea medicamente si vaccinuri benefice oamenilor. Ceea ce a deranjat profund Uniunea Europeana asa ca din momentul aderarii la uniune institutul nu prea a mai primit finantare.
Specialistii spun ca, de acum incolo, vor diparea multe dintre vaccinurile care nu aveau echivalent si care chiar isi faceau treaba.
Cum de acum vaccinurile nu se vor mai produce in Romania, vom importa in "veselie" vaccinuri cu tulpina "agresiva" din UE care vor mai face victime printre copiii din Romania si adultii care vor indrazni sa se vaccineze.
Doar anul trecut un vaccin importat din Danemarca a facut victime serioase printre nou nascutii din Romania. Problema care a fost tratata cu dispret de catre autoritati. Sa te tot vaccinezi de acum incolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu