sâmbătă, 14 septembrie 2013

Misterele linistii mintii

Traind intr-o lume in continua miscare linistea a devenit un mister pentru noi. Tot timpul cu ochii pe ceas incercand sa fim mai productivi, mai rapizi sau sa facem mai multe treburi in acelasi timp. Iar atunci cand terminam cu toata nebunia zilei incepe nebunia gandurilor.
Cand ne odihnim, mintea continua sa lucreze si sa creeze ganduri la foc continuu. Astfel nu reusim deloc sa ne linistim complet, uitand practic de beneficiile unei linisti complete.
Ce ar fi daca, timp de o ora, vei lua o pauza de la tot ceea ce faci intr-o zi si permiti mintii sa ia si ea pauza. Fara ganduri, ca si asa sunt prea multe, fara stres, ca si asa stresul ne ucide, fara griji - avem destule. O ora de pauza in care mintea sa nu lucreze, sa intre in "vacanta" si sa se relaxeze.
Te asigur, ca linistea mintii te va ajuta sa regasesti linistea interioara. Privind spre cer sau pur si simplu in neant, fara sa te misti, vei observa ca realitatea este cu totul diferita decat atunci cand esti in plina actiune fizica sau mentala.
Culorile se transforma si isi schimba fundalul din ce in ce mai tare odata cu inaintarea spre interior. Zgomotele devin mai surde "topindu-se" parca in eter. Totul devine mai fascinant.
Apoi inchide ochii. Vei vedea ca mintea pastreaza inca tiparul unor obiecte intens vizualizate. Dar, incet, incet, acest tipar va disparea din mintea ta si vei patrunde si mai adanc in interior. In interior unde intunericul pare sa cuprinda totul.
Scantei, vei observa permanent ca apar in interiorul acelui intuneric, parca imitand cerul instelat de afara si creand putina lumina, pentru a vedea mai bine cararea catre interiorul fiintei tale. Dar totul este invaluit in mister, deoarece interiorul nostru este un mister, iar haosul vietii de zi cu zi si "tornada" gandurilor noastre ne tine departe de linistea deplina a mintii noastre.
Patrunzand usor, usor catre interior vei constata ca timpul nu mai exista dar ca timpul din lumea in care esti blocat trece fulgerator - un sunet surd de telefon sau de claxon va disturba linistea si te trezeste la realitate. Nu-i nimic, data viitoare vei calatori mai departe.
Totul, in lumea asta este gand. Mass media, condusul masinii, jobul, cresterea copiilor sau scolile, cursurile si facultatile pe care le facem permanent pentru a urca pe "scara societatii". Tot acest "gand" este prezent pentru a ne departa de linistea mintii noastre. O liniste binefacatoare care ne poate pune fata in fata cu "Portretul Nostru Divin". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu