luni, 16 septembrie 2013

Teoria Big Bang-ului nu mai este valabila - O alta teorie a aprins imaginatia oamenilor de stiinta

Buuuuuuuum si "atomul" primordial (singularitatea) explodeaza devenind, astfel, parintele intregului Cosmos. Materia imprastiata de o particula extrem de mica s-a dovedit a fi foarte creatoare. Nori cosmici, stele, nebuloase, galaxii, etc., au luat nastere de pe urma acestei explozii.
Aceasta este, sau a fost explicatia oamenilor de stiinta cu privire la nasterea Universului pana acum. Problema acestei teorii era una foarte mare. Nimeni nu stia de unde a aparut acel "atom", sau ce l-a facut sa explodeze. Atata amar de materie, suficienta cat sa umple un Univers infinit a fost practic ascunsa in interiorul unei minuscule particule care nu a avut alta treaba decat sa explodeze. Cum particula a stat atata timp intreaga (singularitatea - nu se stie cat timp a stat intreaga) de ce nu a mai stat inca pe atat?
Pe langa aceste probleme de fizica nerezolvate, au mai aparut altele care nu au putut trece de logica critica a multora dintre noii oameni de stiinta. Daca "batranii au acceptat aceasta teorie fara a mai pune multe intrebari tinerii cercetatori nu par multumiti cu aceste explicatii primitive si incomplete ce au avut rolul de a explica crearea unui Univers extrem de complex.
O echipa de cosmologi a venit, insa, cu o noua teorie. Mai complexa si mai logica, spun ei, care pare sa explice cum Universul a evoluat de la o minuscula particula la ceea ce vedem acum.
"Din punctul de vedere al cunostintelor actuale din fizica, puteau sa zboare si dragoni din singularitate", comenteaza Niayesh Afshordi, astrofizician la Perimeter Institute of Theoretical Physics din Waterloo, Canada.
O alta curiozitate a acestei vechi teorii "explozive" este problema temperaturii care, imediat dupa explozia extrem de violenta a "atomului primordial", a fost totalmente uniforma si care contrazice total ceea ce se intampla in prezent cu Universul.
Lipsa de logica a acestei teorii a atras o varianta bizara dar apropiata de ideea unei inteligente cosmice. Conform cercetatorilor, o forma necunoscuta de energie a facut Universul tanar sa se "umfle" cu o viteza mai mare decat viteza luminii.
Teoria noua propusa de Afshordi ne prezinta un Univers ca o membrana ce pluteste printr-un alt univers "vrac" care are patru dimensiuni spatiale. "Universul vrac" ar contine propriile sale stele 4D, unele ar colapsa, formand gauri negre 4D la fel ca stelele masive din Universul nostru, explodand ca supernove, aruncand cu forta straturile exterioare, iar straturile interioare colapsand intr-o gaura neagra.
Cercetatorii ne spun ca universul 3D in care traim ar putea fi exact o astfel de membrana si ca expansiunea cosmica ar fi de fapt dezvoltarea membranei.
Aceasta noua teorie ne aduce ceva mai bun decat cea care a fost - este faptul ca suspecteaza Universul ca ar fi precum o membrana. Adevarat este ca Universul seamana cu formele de pe planeta pe care locuim - fractalii, care sunt precum niste memebrane si mai afirma ca Universul nu a avut chiar un inceput.
Vechea teorie avea un mic adevar care ducea putin cu realitatea dar care a fost ignorata de noua teorie. Conform lui Nassim Haramein, Universul era forma unui vortex, cu capetele inguste si mijlocul cat mai larg. Asta explica de ce, atunci cand privim in Univers, avem senzatia ca el se dilata. Totul este energie, o energie care circula sub forma de vortex si care creaza matematic. Este un adevar esential care a fost stiut de vechile civilizatii si care acum ne este la indemana, dar care este ignorat de prostia unor oameni care se cred foarte destepti si care sustin niste teorii lipsite total de logica - doar pentru a elimina factorul numit inteligenta si divin din ecuatie.

sursa: http://www.descopera.ro

Un comentariu:

  1. Mai intai ca este o teorie propusa! Apoi ca si individ la ce imi foloseste ca un creier ori mai multe creiere umane emit astfel de ganduri? Ceea ce ma intereseaza este ca fac eu ca INDIVID si ce rol am nu ce altii ...! Eu nu am cerut viata si totusi particulele s-au adunat in organismul cu care ma manifest si constientizez ca exist si inteleg existenta! Pentu ce am primit asta nu oamenii ca si mine imi pot da ci ceea ce imi da viata asa ca ori imi da adevarul ori imi da viata degeaba! Eu oricum nu am de pierdut:)) caci primesc tot si inteleg ca nu am de la mine! Cu dragoste...

    RăspundețiȘtergere