duminică, 13 octombrie 2013

Descoperire - 13 cranii alungite in Mexic

Satul mexican Onavas din sudul provinciei Sonora este martorul unei descoperiri deosebit de importante. Aici au fost descoperite, in aceasta perioada, intr-o simpla groapa 13 cranii alungite.
"Cimitirul din Onavas prezinta cultura unui popor sedentar care si-a dus existenta aici cu multe mii de ani in urma. Conform unor surse istorice, osemintele trebuie sa apartina stramosilor indienilor din tribul Prima", a declarat arheologul mexican Cristina Garcia.
Aceasta descoperire ne arata cat de importanta pentru oameni era obiceiul de a-si modifica forma capului. De ce oare? Raspunsul il gasim in toata lumea. De la australieni, egipteni, africani, asiatici si pana la popoarele mesoamericane, importanta acestui obicei ciudat este de necontestat. Chiar obiceiurile scrise si transmise oral ne arata ca modificarea formei capului ii apropia pe localnici de zei. Conform localnicilor din toate aceste zone zeii pareau sa aiba forma capului alungita.
Poate parea o legenda, dar multe descoperiri au scos la iveala cranii alungite nefiresc de mari. Cranii care se deosebeau destul de mult de cele deformate ale localnicilor si care au fost practic ascunse opiniei publice dintr-un motiv necunoscut.
Idolatrizau localnicii atat de mult acele entitati incat sa isi modifice forma fizica? Se pare ca da.

sursa: http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu