vineri, 18 octombrie 2013

Emil Strainu - Semnele care prevestesc cutremurul cu 24 de ore inainte

Cutremurul este unul dintre cele mai distrugatoare forte ale Pamantului. Orase intregi au fost "culcate la pamant" in intreaga istorie a omenirii de trepidatiile puternice a celor mai mari seisme inregistrate pe Pamant.
Problema cea mai mare a cutremurelor e ca nu se pot prezice. Astfel ca "sosirea" acestora ne ia tot timpul pe nepragatite. Daca am sti sa prevestim cutremurele am putea salva mii sau chiar milioane de vieti.
Emil Strainu ne prezinta mai multi indicatori care pot fi folositi pentru a prevesti un cutremur natural, acestia fiind ineficienti in prezicerea seismelor produse de gazele de sist sau de petrol.
Conform lui Emil Strainu, acest indicatori pot fi observati cu ochiul liber in natura. Primul dintre acesti indicatori sunt norii de tip panglica paraleli. "Acestia reprezinta materializarea schimbului energetic intre pamant si atmosfera, care precede descarcarea de energie seismica", a explica Strainu pentru "ring".
Un alt semn important il reprezinta modificarea nivelului apei in fantani, care, inainte de producerea unui seism poate scadea sau creste foarte mult. Apa din fantana isi poate schimba culoarea si gustul si da impresia privitorului ca fierbe.
Al treilea indiciu este modificarea comportamentala a animalelor de companie care devin mai nervoase si au tendinta de a iesi din casa. Pestii si broastele testoase din acvarii va pot oferi si ele indicii importante cu privire la iminenta unui cutremur, devenind destul de agitate.
In zona care urmeaza sa fie lovita de cutremur se constata cresterea numarului de paraziti electrici la receptiile de telefonie mobila, televiziune si radio, mai adauga Emil Strainu.

sursa: http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu