sâmbătă, 26 octombrie 2013

Seismele din Galati au cauze naturale. Inundatiile nu au afectat zona

Seismele din localitatea Izvoarele, judetul Galati continua, punand la grea incercare rabdarea localnicilor din acea zona.
Saptamanile trecute geologii care au cercetat zona au declarat ca principalul factor in declansarea cutremurelor zonale a fost panza freatica ridicata care a "amplificat" semnalul sonor primit din adanc.
"Cauza principala a cutremurului este una tectonica, asa cum am spus.  Panza freatica a amplificat semnalul sonor. Panza freatica ridicata a amplificat semnalul sonor in zona Izvoarele si, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumita parte a satului Izvoarele" a declarat ministrul delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu.
Localnicii par sa aiba o alta varianta. "Nu e de la inundatii. (...) Am mai avut inundatii, ploi, am avut zapezi mari si nu s-a intamplat nimic. Satul va iesi din nou in strada. Noi nu credem absolut nimic din ce s-a spus la televizor" a declarat Anca Necula, localnica a comunei Izvoarele.
Tind sa dau dreptate localnicilor fiindca cercetatorii nu sunt in stare in acest moment sa dea verdicte in ceea ce priveste seismele sau placile tectonice. De fapt, teoria placilor tectonice care se misca permanent nici macar nu e acceptata in totalitate de mediul academic.

sursa: http://www.antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu