vineri, 4 octombrie 2013

Sunt prea multe cutremure in lume - Cercetatorii sunt in lipsa de idei

Cutremure in lume Cutremurele au ajuns din nou in prim plan in ultimele zile. Galatiul a fost si este in continuare un judet in care cutremurele parca nu se mai termina.
Aceasta situatie este prezenta si la nivel mondial. O cercetare atenta a frecventei cutremurelor din ultimii 9 ani reflecta o statistica extrem de ingrijoratoare. Daca in anii 1970, 1980 si 1990 cutremurele de peste 8 grade pe scara Richter erau sporadice dupa anul 2004 acestea au aparut chiar de doua ori pe an.
Inceputul anilor 2000 a adus cu el si o crestere brusca a cutremurelor de peste 5,5 pe scara Richter, aceasta freceventa crescand de la an la an.
Pentru prima data in istorie doua cutremure, cel din Chile si cel din Japonia, au deplasat axa de rotatie a Pamantului. Astfel de cutremure au mai exista in istorie dar nu atat de apropiate unul din altul.
Au aparut mai multe teorii cu privire la aceste cutremure. Una dintre aceste teorii sustine ca marile cutremure de azi sunt niste replici la cutremurele dezastruoase din vechime sau ca Luna, satelitul nostru natural, in apropierea sa de Pamant, a produs asemenea cutremure.
Cutremurul din Japonia s-a produs in timpul aparitiei unei super Luni. Insa asa ceva s-a mai repetat dar neprovocand nici-un cutremur de amploare.
O ultima teorie (si cea mai apropiata de adevar) este cea care sustine ca Soarele, care intre timp si-a crescut intensitatea vibrationala sta la originea acestei frecvente marite a cutremurelor.
Cum am mai spus si in alte materiale de ale mele, Soarele si Pamantul sunt doi magneti energetici care, la o crestere a intensitatii vibrationale fac ca scoarta terestra sa se zguduie. Cresterea energetica din ultimul timp are ca rol si activarea anumitor vortexuri ce se regasesc la intersectia dintre faliile continentale.

P.S. Cutremurele din Galati inca nu pot fi explicate de cercetatori http://www.zf.ro/zf-24/x-files-made-in-galati-cele-78-de-cutremure-raman-fara-explicatii-inca-doua-saptamani-11449932 .

sursa: http://www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu