joi, 17 octombrie 2013

Traim intr-un univers simulat pe calculator

Teoria care sustine ca traim intr-un univers simulat incepe sa prinda radacini in mintile oamenilor de stiinta. Descoperirile care se realizeaza odata cu dezvoltarea tehnologiei incep sa confirme teoria matricei. Simularea 3D este una impresionanta si mai mul de atat una care tinde spre infinit. Cu cat timpul se scurge mai repede, cu atat si viata omului la nivel global tinde spre sfarsit.
Totul a inceput in clipa in care oamenii de stiinta au efectuat diverse descoperiri in legatura cu materia. Una dintre cele mai importante a fost realizata de fizicianul Alain Aspect, care din greseala a descoperit ca particulele subatomice care compun universul nostru fizic detin incontestabila proprietate a hologramei.
În acel moment, fizicianul a inceput sa creada ca biocentrismul este raspunsul la orice intrebare, adica viata si constiinta sunt adevaratele chei pentru a intelege cu adevarat Universul si ca moarte nu exista. Cu toate ca avem senzatia ca detinem controlul asupra vietii sau chiar asupra destinului, lucrurile sunt mult mai complexe de atat.


Care este argumentul pentru care am putea sa traim intr-o lume simulata?Daca am omite partea matematica a argumentului care incepe cu ” sa presupunem ca exista o civilizatie extrem de avansata care detine putere de calcul care tinde spre infinit”, mai exista si un argument logic. Nick Bostrom, profesor Facultatea de Filosofie de la Universitatea din Oxford , a fost primul care a invocat argumentul simularii stramosilor.
Aceasta tehnica ar fi pusa in practica tot de catre civilizatia noastra, care a ajuns la un grad al evolutiei extrem de avansat si din dorinta de a-si proteja mostenirea lasata de predecesori, le-au creat o viata care se desfasoara intr-o lume simulata.
Pe de alta parte, profesorul sustine ca mai exista posibilitatea ca aceasta simulare poate sa mai fie si un experiment, care este supravegheat cu simt de raspundere de catre cei care l-au realizat. Mai mult de atat, un alt argument ar putea fi si ca istoria sa fie readusa la viata intr-o simulare virtuala.
Revenind la simularea trecutului sau a vietii stramosilor, exista unii futurologi care sustin ca o sa vina vremea in care si noi vom putea simula acest lucru. Acest fapt se poate petrece foarte bine in urmatorii 50 de ani sau chiar peste mii de ani. Important este sa conştientizam ca viitorul ne poate aduce extrem de multe surprize.
“Oamenii trebuie sa realizeze ca fac parte din randul mintilor simulate si ca nimic din ceea ce pare nu este real“, a explicat Bostrom.De ce ar crea o civilizatie avansata o lume virtuala


Fiecare civilizatie avansata si-a creat propriile matrice ale evolutiei. Daca noi suntem stramosii creatorilor simularii atunci este normal ca sa traim in aceasta lume holografica, decat in afara ei. Legile pe care le consideram ca fiind ale fizicii nu sunt altceva decat parte din matricea evolutionala care ne-a fost pusa la dispozitie pentru a ne duce viata. Tot ceea ce ne inconjoara, chiar pana si noi insine suntem parte din creatia uimitoare pe care “ei” au dorit s-o elaboreze.
Oamenii de stiinta nu exclud nici posibilitatea ca lumea virtuala sa fie de fapt un joc al creatiei, in care regulile sunt stabilite dinainte si totul sa se petreaca pentru buna dispozitie a creatorilor.


Cum aflam daca traim intr-o simulare?


Daca simulatorul nu vrea sa aflam, nu vom afla niciodata si atunci intervine iar discutia despre destin. Cel mai bine este sa ne aducem aminte despre celebra replica din filmul Matrix, care spunea: “Daca este real ceea ce simţiţi, vedeti, mirositi sau gustati, atunci realitatea este redata de semnale electrice“.
Aceasta teorie este una revolutionara, care nu este acceptata de intreaga lume stiintifica si cu atat mai putini de Biserica. Daca facem o paralela intre formarea lumii descrisa de Biblie si dezvoltarea teoriei simularii, cu siguranta ca vom descoperi numeroase lucruri similare.

material preluat din: http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu