vineri, 11 octombrie 2013

Un expert biblic dezvaluie - "Povestea lui Iisus Hristos nu este decat o INVENTIE!" - Video

Joseph Atwill, expert biblic, sustine ca a facut o descoperire ce va zgudui din temelii lumea crestinismului. Conform acestuia povestea lui Iisus Hristos a fost doar o inventie a aristocratilor romani, iar crestinismul nu a pornit ca religie ci ca un instrument sofisticat de propaganda prin care romanii au incercat sa-i domoleasca pe supusii Imperiului Roman.
Expertul sustine ca in timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului I a descoperit un tipar care ar contine zeci de paralele intre viata lui Iisus din Noul Testament si cea a imparatului roman Cezar. Astfel ca, biografia lui Iisus Hristos ar putea fi de fapt construita avand la baza viata vestitului imparat Cezar.
"Nu vreau sa fac rau crestinilor, insa este important pentru cultura noastra. Evreii din Palestina, care asteptau intoarcerea razboinicului Mesia, erau o constanta sursa de insurectie violenta in timpul primului secol. Cand romanii au ramas fara metode conventionale de oprire a revoltelor, au apelat la razboiul psihologic. Atunci a fost inventata povestea unui Mesia pasnic", a spus Joseph Atwill.
Acesta isi va prezenta teoria la Londra, pe 19 octombrie, unde va astepta si scepticii pentru a-i combate concluziile.
Intotdeauna am sustinut ca viata biblica a lui Iisus Hristos a fost inventata. Povestea este cusuta cu ata alba si nu prezinta logica. Plus ca Biblia este un "morman" de manuscrise care ne prezinta povesti inflorite imbinate cu putina istorie si doctrina religioasa evreiasca.
Noul Testament, ca doctrina, nu are legatura cu Vechiul Testament. Vechiul Testament este extrem de dur si prezinta un Dumnezeu foarte nedrept ce pare sa aiba doar un popor sfant si sa nu tina cont si de ceilalti oameni care par sa nu aiba valoare pentru el.
In Noul Testament Dumnezeu isi trimite singurul sau fiu (cred ca nu a vrut sa mai aiba inca un fiu sau, de ce nu, o fica :))) pentru a fi schingiut doar pentru ca el sa se razgandeasca si sa ierte pacatele oamenilor.
Revenind la descoperire nu pot sa spun decat ca adevarul ne va elibera de povara unei doctrine, bazate pe frica si manipulare constanta, care a avut ca scop degradarea stimei si a propriei persoane.

surse:http://jurnalul.ro
        http://www.dailymail.co.uk

3 comentarii:

  1. Nu este vorba de imparatul Cezar ...cezari erau numiti toti imparatii. Este vorba de cezarii flavieni (Titus si Vespasian in principal) . Aici http://fymaaa.blogspot.ro/2013/06/mesia-cezarului-conspiratia-romana.html puteti vedea intregul film subtitrat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elibereaza-ti prostia din cap si cauta ceva mai interesant de sustinut decat prostiile debitate de Atwill in "documentarul" lui de tot rahatul! Numai pe la IRealitatea TV si Antena 3 am mai vazut asemenea cretinatati debitate pe milimetru de film precum in mesia cezarului. In privinta argumentelor impotriva sustinerilor elucubrante din aceasta teorie de 2 lei a lui Atwill, nici macar nu merita osteneala ...sunt atat de multe (vorbesc de cele pur obiective, din afara bisericii, izvoare istorice clasice precum cele romane precrestine si PRE FLAVIENE care vorbesc de crestini in numar mare care existau in Roma inainte de Titus Flavianus) si pe care "expertul" biblic le ignora cu desavarsire pentru ca ii strica din start aberatiile....incat e si hilar ca cineva care are un pic de cultura in domeniu sa isi bata capul cu asemenea enormitate. Din punctul meu de vedere sunt multe alte teorii legate de acest subiect al aparitiei crestinismului care desi nu au o baza solida de argumente sunt TOATE mult mai credibile in sustinerile lor decat imbecilitatile lui Atwill.

    RăspundețiȘtergere
  3. Banuiesc ca tu esti omul adevarului dar nu poti sa observi ca nu exista nicio sursa contemporana cu Iisus Hristos care sa ii ateste existenta biblica... asta este o mare problema atunci cand vrei sa atesti o persoana importanta intr-un cadru istoric.

    RăspundețiȘtergere