luni, 4 noiembrie 2013

Complex de constructii megalitice descoperit in Ecuador

Un grup de constructii megalitice a fost descoperit in mijlocul junglei din Ecuador. Desi aceasta descoperire a ajuns in mass media anul acesta, ea a fost facuta anul trecut in luna mai.
Arheologul Bruce Fenton a descoperit, in mijlocul junglei, o piramida ciudata. Dupa mai multe analize s-a constat ca piramida facea parte dintr-un complex arhitectonic gigant. Acest complex megalitic gasit l-a determinat pe Fenton sa creada ca a descoperit celebrul "Oras pierdut al gigantilor".
"Situl arheologic descoperit este construit dintr-o piramida de dimensiuni considerabile. Ea se intinde pe o suprafata de circa 80 de metri patrati. Blocurile din piatra, care formeaza structura piramidala au fost slefuite si asezate in asa fel incat constructia megalitica sa aiba stabilitate. Cel mai mic bloc de piatra cantareste 2 tone", a declarat Fenton intr-un dintre raporturile sale.
Se pare ca blocurile de piatra au fost "lipite" cu ajutorul unei substante care seamana cu cimentul din zilele noastre dar cu o compozitie total diferita.
In jurul vestigiilor descoperite s-au gasit obiecte din ceramica sau fier de dimensiuni foarte mari ce ar sugera ca cei care le foloseau ar fi avut o structura gigantica. Conform estimarilor specialistilor care au examinat obiectele, cei care le foloseau aveau o inaltime de peste 4 metri.
Arheologii considera ca gigantii au trait mai multe sute de ani in orasul respectiv pentru ca mai apoi sa se intample un eveniment spectaculos. In urma acestui eveniment, gigantii, pur si simplu, au disparut. Dar ceea ce a ramas in urma lor a avut rolul de a ne impresiona si de a ne preda o lectie de istorie total diferita de cea scrisa in carti.
In toata lumea au fost gasite o sumedenie de vestigii, ceea ce ne dovedeste ca Pamantul a fost calcat de o specie umanoida cu o talie cu mult peste a noastra. Miturile, religiile si povestile spuse la gura sobei au  avut rolul de a mentine in memoria noastra existenta acestor uriasi care au existat pe Pamant.

orasul gigantilor

sursa: http://www.efemeride.ro
         http://2012rising.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu