vineri, 29 noiembrie 2013

Experienta de dincolo de moarte are loc cand sufletul paraseste sistemul nervos si face conexiunea directa cu Universul

Aceasta teorie neconventionala a fost "pusa pe foaie" de cercetatorul Dr. Stuart Hameroff, profesor emerit al Departamentelor de Anestezie si Psihologie si director al Centrului  de Studiu al Constiintei de la Universitatea din Arizona.
Conform savantului, constiinta este un program pentru un computer cuantic din creier si care poate persista in Univers chiar si dupa incetarea functiilor vitale. Ipoteza savantului se bazeaza pe o teorie cuantica a constiintei pe care acesta si fizicianul britanic Sir Roger Penrose au dezvoltat-o si care sustine ca esenta sufletului este continuta in interiorul structurilor numite microtubuli din interiorul celulelor creierului.
Cei doi savanti sustin ca sufletele noastre sunt mai mult decat interactiuni ale neuronilor din creier. Astfel sufletele noastre au fost fabricate de catre Univers si au existat inca de la inceputul timpului.
Experienta constiintei noastre este rezultatul efectelor gravitatiei cuantice din acesti microtubuli. Aceasta teorie este denumita Reducere Obiectiva Orchestrata (Orch-OR).
Dr. Hameroff sustine ca intr-o experienta aproape de moarte microtubulii pierd starea lor cuantica, dar informatia din interior nu este pierduta ci paraseste corpul si face conexiunea cu Universul.
"Sa presupunem ca inima inceteaza sa mai bata, sangele nu mai curge prin vene, microtubulii pierd starea lor cuantica. Informatia cuantica din microtubuli nu este distrusa, nu poate fi distrusa, ci doar se disipa si se distribuie in Univers. In cazul in care pacientul este resuscitat, reinviat, aceasta informatie cuantica se poate intoarce in microtubuli si pacientul va spune: "Am avut o experienta aproape de moarte". Daca nu sunt reinviati si pacientul moare, este posibil ca aceasta informatie cuantica sa existe in afara corpului, probabil pe termen nelimitat, ca un suflet" a declarat Dr. Hameroff pentru Canalul de Stiinta prin intermediul documentarului Wormhole.
Aceasta teorie face legatura cu vechile stiinte sacre precum budismul sau cunostintele despre moarte ale egiptenilor, maiasilor si incasilor. Aceasta ne face sa credem ca civilizatiile cu pricina au detinut cunostinte cuantice avansate preluate de la o alta civilizatie mult mai avansata care le-a precedat.
Teoria doctorului Hameroff este extraordinara si se apropie extrem de mult de adevar si faptul ca este prezenta pe mass media este un lucru imbucurator. Este dovada ca adevarul iese la iveala si nu poate fi ascuns oricat de mult s-ar chinui unii sa tina tainuit acest fapt.

sursa: http://www.evz.ro


2 comentarii:

  1. "Experienta de dincolo de moarte are loc cand sufletul paraseste sistemul nervos si face conexiunea cu Universul"...
    Cum poti scrie asa ceva? TU esti Sufletul si esti TOT TIMPUL in conexiune cu Universul (cu muuult inainte sa te incarnezi si foarte mult mult spre infinit dupa...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, cum spui tu, dar am scris asta in alt context... adica se contopeste cu Universul. Dar pentru ca factorul "mistic" sa fie diminuat (incerc sa atrag si ateii sa citeasca astfel de articole) incerc sa folosesc termeni mai tehnici si care sa fie pe intelesul lor. Crede-ma ca ateii nu concep termenul de conexiune permanenta a sufletului nostru cu Universul.

    RăspundețiȘtergere