miercuri, 13 noiembrie 2013

Fenomene paranormale din Pestera Tausoarelor

Descoperita in 1955 de invaţatorul Leon Barte, peştera de la Izvorul Tauşoarelor nu a intarziat sa suscite interesul specialiştilor speologi şi din domeniile conexe, datorita caracteristicilor bizare pe care le detine. Pestera este situata in sud-vestul Muntilor Rodnei pe versantul stang al al Vaii Izvorul Tauşoarelor, la o altitudine de aproape 1000 m.
Prima descoperire ciudata a fost efectuata de invatatorul Marin Teodoru in 1967. Acesta a remarcat in camera care poarta numele de Sala Ursului trei nise de 15 cm, dispuse in forma de triunghi, avand o distanta de un metru si jumatate intre varfuri. Daca primele doua aveau o adancime de aproximativ 35 cm, a treia parea sa nu aiba capat. Din acel moment au inceput sa se nasca diverse ipoteze in mintea invatatorului. Era convins ca dincolo de acel perete se afla o camera secreta sau poate chiar mai multe. Marin Teodoru a astupat cele trei gauri cu pietre si calcare de teama ca cineva sa nu le descopere si sa inceapa sapaturile, astfel Pestera Tauşoarelor distrugandu-se.
Dupa mai multi ani de cercetare, s-a vehicul cum ca Marin Teodoru ar fi descoperit o mica galerie de trecere si ar fi ajuns in camerele ascunse ale pesterii. Batranul nu a vrut niciodata sa dezvalui ceea ce descoperise dincolo de peretii Pesterii Tauşoarelor, dar s-a vehiculat ideea descoperirii unui adevarate civilizatii. Învatatorul a pastrat tacerea de frica comunistilor, daca acestia ar fi aflat cu siguranta ca ar fi distrus totul.
Marin Teodoru nu s-a mai putut abtine si a publicat o carte, in 1978, care continea anumite povestiri fantastice. Se spune ca toate au fost inspirate din ceea ce a descoperit dincolo de peretii grosi ai pesterii si ca ar fi transformat aceasta informatie in povestiri fantastice. Batranul a mai lasat in urma sa si un manuscris pe care trebuia sa-l publice familia dupa moartea sa, dar un incendiu l-a mistuit. Și astfel, toate secretele Pesterii Tauşoarelor au mers cu Marin Teodoru in mormant.


Schelete de ursDupa descoperirea lui Marin Teodoru, a urmat o alta fascinanta. Speologii au gasit in Pestera Tauşoarelor scheletele a doua specii de urs: ursus arctos si ursus spealeus. La prima vedere se parea ca cele doua specii au convietuit in galeriile pesterii, fapt aproape imposibil in natura. Interesant mai este si ca cele doua schelete au fost descoperite in parti opuse ale pesterii, adica partea de nord spre nord vest si sud fiind ocupata de ursul arctos si cea de nord spre nord est si sud, de ursus spealeus. În plus, oasele ursilor morti erau dispuse in forma de cerc, ceea ce i-a impins pe speologi sa creada ca cineva, cu un anumit scop, le-a asezat acolo.


Bilele din Pestera TauşoarelorAceasta pestera este singura din lume care are incastrate in pereti si podea o serie de bile. Nu se stie cum s-au format si nici motivul, dar aceste bile au creat diverse intamplari de-a lungul timpului. O alta ciudatenie a lor este faptul ca in anumite momente emit anumite murmure provenit din neant. Daca stai cu urechea lipita de o bila poti sa auzi oameni vorbind, dar niciodata nu vei intelege limbajul lor.
Ciudatenia bilelor a nascut teoria conform careia ele ar fi un fel de tranzistori care transmit anumite voci. Speologii care au avut ocazia sa cerceteze pestera sustin ca nu intotdeauna se aud acele zgomote si daca eşti atent poti distinge voci de barbati, femei si chiar copii.
Un eveniment imposibil de explicat s-a petrecut in vara anului 1987, cand un barbat din Timisoara, fiind fascinat de misterul bilelor, s-a furisat in pestera cu un casetofon pentru a inregistra murmurele. Cand noaptea s-a lasat, murmurele s-au intensificat in intensitatea si barbatul a lesinat de frica. Cand s-a trezit de dimineata se afla in fata pesterii doar ca era de fapt o alta pestera, cea a Ialomiţei din Bucegi. Era infasurat in patura pe care adormise si a fost trezit de un calugar care trecea prin zona. Calugarul nu s-a aratat uimit de povestea barbatului si a incercat sa-i explice ca prin ceea ce a facut a trezit mania fortelor din lumea de dincolo.
Barbatul s-a intors la Pestera Tauşoarelor, dar nu si-a mai gasit casetofonul. Fascinat, speriat, dar si uimit de patania sa, timisoreanul a crezut ca aceste bile misterioase sunt de fapt un sistem de teleportare, pentru ca altfel nu se poate explica patania sa.
În urma intamplarilor bizare s-a hotarat ca pestera sa fie scoasa din circuitul turistic. Aceasta masura este bizara in conditiile in care atat de multe lucruri fascinante sunt legate de aceasta pestera. Probabil ca adevarul este ascuns de speologi din motive greu de inteles.

articol preluat din: http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu