marți, 19 noiembrie 2013

Visele lucide - Un mod extraordinar de traire mistica

Somnul reprezinta o parte importanta a zilei pe care, noi oamenii, practic o irosim. Lasam mintea sa hoinareasca interdimensional fara un scop anume. Ce ar fi daca am pune-o la treaba?
Visele lucide reprezinta o cale extraordinar de facila pentru a-ti dezvolta anumite capacitati extrasenzoriale sau pentru trairi mistice intense. Desi meditatia este calea dorita de toti si preferabila, lipsa de timp ne face sa deraiem de la aceasta indeletnicire.
Putem sa meditam in timpul mersului sau sa ne rezervam o ora, dupa munca pentru asta, dar avantajul celor 8 ore de somn, irosite de altfel, face ca visele sa poata reprezenta o modalitate extrem de viabila pentru a ne dezvolta si a ne extinde constiinta.
Cum putem face acest lucru? Practica este destul de simpla. Iti iei ceasul desteptator si il programezi sa sune la mijlocul noptii si iti plasezi prin apropiere o foaie si un pix. Te trezesti din somn, apoi iti notezi ceea ce ai visat. Repetand acest lucru vei vedea ca de mult ori, practic, vei continua visul pe care il visai de inainte de trezire.
In timp, vei constata ca in timpul somnului incepi sa devii constient de faptul ca visezi si astepti sa sune ceasul. Mai apoi, vei deveni din ce in ce mai constient, reusind chiar sa fii constient pe tot parcursul somnului. Atunci, vei renunta la ceas si vei lasa constiinta ta sa "guste" pe deplin cele 8 ore de traire mistica.
Stiu, e ceva efort sa faci acest lucru, dar se merita. Este de indicat sa faci acest lucru in timpul concediului sau al vacantei.
Sunt si alte modalitati de a face acest lucru, ceea ce am scris eu e doar o cale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu