sâmbătă, 28 decembrie 2013

Cele mai mari enigme arheologice ale Romaniei

Romania are o istorie enigmatica. In afara de sutele de bucati de silex si ceramice gasite pe teritoriul patriei noastre, care atesta existenta unor populatii si mai apoi culturi inca din paleolitic, altceva nu prea mai gasim.
Schelete umane au fost gasite intr-un numar destul de mic (si acele schelete fiind destul de vechi) pentru ca mai apoi sa nu se mai gaseasca nimic. Cultura dacilor, de exemplu, este inca o mare necunoscuta, asta deoarece nu s-au gasit oase si nici prea multe date scrise despre aceasta civilizatie (exista zvonuri despre descoperirea unor tablite din aur care ar fi intrat in posesia regelui Carol, care s-ar fi folosit de aurul tablitelor pentru ca mai apoi sa refaca tablitele dar din plumb - dar cum tablitele de aur nu mai exista pentru a le autentifica nu poate nimeni afirma daca sunt sau nu contrafacute).
"Rasfoind" internetul nu am putut sa trec cu privirea un material postat pe http://www.revistamagazin.ro si scris de Adrian Nicolae Popescu care ne prezinta o serie de mari enigme arheologice de pe teritoriul Romaniei. Iata care sunt acestea:


  • Cel mai vechi schelet de humanoid, cunoscut la ora actuala, gasit la Valcea, numit "pescarul de la lacul Getic" cu o vechime de 1 milion de ani. Daca oase de daci nu gasim se pare ca teritoriul Romaniei detine urme ale unor forme de viata humanoide de peste 1 milion de ani.
  • Descoperirea unei civilizatii care a precedat cu 1000 de ani pe cea Sumeriana, localizata la Cucuteni, in estul tarii noastre.
  • Tablitele din Muntii Neamtului care par sa fie mai vechi cu 1000 de ani  decat tablitele sumeriene. Arheologii romani nu sunt, insa, siguri ca formele de pe tablite reprezinta cu adevarat o scriere, dar ultimele opinii par sa ia in considerare faptul ca aceste tablite par a reprezenta cel mai vechi scris din lume.
  • Tablitele de la Tartaria, par a fi si ele mai vechi cu 1000 de ani decat tablitele sumeriene.
  • Descoperirea din Masivul Sureanu, din 1990 - cand s-a gasit un munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime; lucru altfel inexitent pe aceasta planeta, caci aurul se gaseste numai sub forma de minereu combinat cu alte nemetale, nu si in forma pura desavarsita. Astfel se presupune ca dacii cunosteau taina spirituala a aurului care este de fapt o lumina condensata. Totul este lumina condensata de sinele nostru dar aurul pare sa se apropie cel mai mult de ceea ce numin noi lumina.
  • O descoperire in Masivul Bucegi, din anul 2003 - 11 august: americanii si romanii patrund sub Masivul Bucegi si descopera o asa-zisa sala a proiectilor cu holograme care au aratat istoria adevarata a Terrei, si de asemenea descopera "amfora cu aur monoatomic", care duce la o inimaginabila longevitate (o persoana poate trai mii de ani in acelasi corp fizic, daca ar consuma asa ceva in anumite perioade precis stabilite). 
  • Cel mai vechi cuptor de topit metale, gasit la Campeni, datand din 6000 i.Hr. Aceasta descoperire ar putea rasturna "putin" majoritatea teoriilor cu privire la locul de unde au fost folosite pentru prima oara metalele.
  • Conform celor de la BBC sub Sarmizegetusa s-ar afla niste artefacte fabuloase. Sper ca aceste informatii sa nu starneasca pe unii oameni fara minte si sa distruga si ce a mai ramas din ruinele fostei mari cetati dacice, doar pentru a gasi acele artefacte.
  • Artefactul de sub Masivul Ceahlau. Conform lui Radu Cinamar (cel care a abordat aceasta teorie intr-una din cartile lui) sub Ceahlau s-ar gasi un artefact similar cu cel de sub Masivul Bucegi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu