luni, 9 decembrie 2013

Conspiratia energiei - Cazul Pungesti

Satul Pungesti din Vaslui a fost in aceasta perioada in centrul atentiei publice de la noi din tara. Faptul ca o companie mare din SUA (nu o mai mentionez) foreaza dupa gaze de sist a facut ca zona respectiva sa ajunga celebra si la nivel international.
Gazele de sist reprezinta un combustibil foarte prezent la noi in tara. Dar din pacate forarea acestuia aduce mari neajunsuri comunitatilor respective, producand cutremure si otravind practic apa din localitatile din apropiere.
Chestiunea energetica este, insa, mult mai profunda. Umanitatea inca se bazeaza pe combustibilii fosili care reprezinta o forma energetica primitiva. Pe langa faptul ca ne "strica" pur si simplu aerul, combustibilii fosili sunt intr-o permanenta scumpire si creeaza neajunsuri dezvoltarii tehnologice cat si economice pe termen lung.
Combustibilii fosili nu sunt o varianta sustenabila pentru omenire. Au propietati limitate si implica un efort urias de extragere, dar reprezinta o modalitate excelenta de control.
Combustibilii fosili au avut, inca din prima clipa de existenta, niste rivali pe masura care, daca nu ar fi existat interes pentru pastrarea acestuia ca forma principala de energie, l-ar fi eliminat de pe piata.
Primul rival a fost alcoolul - care parea a avea proprietati energetice mai mari (asigura o ardere mai buna) si care parea a fi si o varianta mai simpla si mai viabila. Rivalitatea pe care acest nou combustibil l-a impus a facut ca acesta sa dispara de pe piata fiind adoptata chiar abolirea lui. Desi in istorie cauza abolirii alcoolului in SUA a fost reprezentata ca fiind alta, adevaratul motiv l-a reprezentat factorul energetic. Alcoolul putea fi produs din absolut orice material biologic si ar fi concurat la sange combustibilii fosili.
Abolirea alcoolului o regasim mai ales in SUA, asta din cauza ca acest stat era cel mai mare producator de energie, reprezentand practic viitorul in industria energetica. Europa nu exista ca potential jucator energetic mondial in acel moment.
Odata cu scoaterea alcoolului de pe piata energetica acesta a fost repus in vanzare, mai tarziu (dupa falimentarea celor care produceau alcool in scop industrial si doar pentru consum energetic) dar doar sub forma de bautura si nu ca alternativa energetica.
Un alt rival de temut si care ar fi reprezentat o lovitura letala pentru combustibilii fosili l-a reprezentat sistemul de captare a energiei libere inventat de Nikolas Tesla. Aceasta inventie putea pur si simplu sa scoata combustibilii fosili de pe piata si ar fi reprezentat o varianta energetica sustenabila a unei economii sanatoase... dar sa nu uitam ca Oculta Mondiala nu si-a dorit niciodata o economie mondiala sanatoasa.
O economie sanatoasa nu i-ar fi permis un control atat de amplu si de bine gestionat asupra umanitatii cum il are in prezent. "Free energy" sau energia gratuita pe care inventia lui Tesla reusea sa o produca nu putea fi contorizata asa ca distributia sa nu putea fi controlata, iar oamenii ar fi facut un salt tehnologic de amploare, ceea ce ar fi redus sau chiar eliminat controlul acestor paraziti asupra economiei si implicit asupra umanitatii.
Oamenii nu ar mai fi stat la cheremul guvernelor in ceea ce priveste pretul gazelor sau al benzinei si ar fi avut o independenta economica totala ceea ce ar fi fost criminal pentru Oculta Mondiala care nu concepea acest lucru.
Combustibilii fosili reprezinta o forma de control si dominare extraordinar de buna. Prin scumpirea treptata a acestor combustibili Oculta Mondiala se asigura ca atentia noastra este indreptata spre pretul ridicat al acestora iar efortul nostru se va concentra exclusiv pe economisirea de bani. Economisire de bani care nu poate fi facuta decat prin munca asidua. Munca asidua care ne "fura" o mare parte a timpului nostru liber.
In acest mod umanitatea nu concepe sa faca altceva decat munca... sa munceasca pentru a supravietui eliminand factorul spiritual din viata sa.
Se stie ca pentru a avea o viata spirituala deplina si pentru a fi un adevarat maestru ai nevoie de atentie si timp pentru meditatie. Timp si atentie care ne sunt furate de nevoile de baza care se regasesc la un pret din ce in ce mai ridicat.
Revenind la Pungesti, ceea ce se intampla acolo reprezinta un nou capitol, si mai sumbru, al viitorului energetic. Gazele de sist reprezinta o varianta energetica extrem de daunatoare pentru mediu si pentru cei care locuiesc in preajma zonelor de forare. Dar, asa cum ne-am invatat deja, acest fapt nu reprezinta o piedica pentru "jupani" care par sa calce totul in picioare in drumul lor spre dominarea totala.

Un comentariu:

  1. Mda se pare ca otravirea pinzei friatice cum au facut in multe state in usa putin le pasa finca sint persoane foarte rele dar timpul raului si suferintei pe planeta TERA in curind va fi inlocuit cu abundenza pacea si armonia si acesti jandarmi care doar jandarmi nu sint vor plati pt. abuzurile lor nesabuite.

    RăspundețiȘtergere