marți, 17 decembrie 2013

Fizicienii japonezi au descoperit cea mai convingatoare dovada ca Universul este o holograma

Vechile mituri si religii ne informau despre viata si realitate ca fiind doar o nascocire a mintii noastre (mintea noastra reprezentand Universul insusi) precum o o holograma. Ultimele cercetari par sa confirme aceasta veche teorie.
Fizicienii japonezi de la Universitatea Ibaraki sustin ca Universul cunoscut de pamanteni ar putea fi o holograma sau o simpla proiectie a unui alt cosmos.
"Universul este o holograma si tot ceea ce vedeti - inclusiv acest articol si dispozitivul pe care il cititi - reprezinta doar o proiectie" sustine autorul acestui articol aparut pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.
Aceasta concluzie are la baza o teorie aparuta in 1997 si propusa de fizicianul Juan Maldacena. Potrivit teoriei gravitatia din Univers este provocata de o serie de coarde subtiri care vibreaza. Aceste coarde sunt holograme ale unor evenimente care se produc intr-un Univers mai simplu, plat.
Jaun Maldacena sustine ca Universul poate exista in noua dimensiuni ale spatiului in acelasi timp. Exprimata intr-un sens mai larg teoria sugereaza ca intregul Univers poate fi considerat "o structura bidemsionala proiectata intr-un orizont cosmologic" - sau, in termeni mai simpli, Universul in care oamenii cred ca traiesc este de fapt o proiectie 3D a unui Univers alternativ bidimensional.
Calculele computerizate ale acestui univers teoretic si cele referitoare la marginile gaurilor negre au coincis, oferind astfel dovezi "coplesitoare" despre natura duala a Universului.
Aceasta ultima concluzie a cercetatorilor japonezi nu poate decat sa ma bucure. Pot spune ca stiinta a luat-o pe drumul cel bun si a inceput, cu adevarat, sa citeasca realitatea. O realitate care a fost stiuta inca din vechime si care de abia acum incepe sa fie afirmata si pe plan stiintific.
Bineinteles, teoria care este la baza acestei concluzii este incompleta, dar este destul de aproape de adevar. Nu cred ca Universul poate exista doar in noua dimensiuni. El exista intr-un infinit de dimensiuni.
Ce e extraordinar cu aceasta teorie este faptul ca este recunoscuta de mediul academic. Caci de altfel, Nassim Haramein si alti asemenea fizicieni, refuzati de mediul academic mondial, au ajuns si ei la o asemenea concluzie, chiar mai devreme decat cercetatorii japonezi.

sursa: http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu