vineri, 6 decembrie 2013

Marea Translatie - Codul etic al indienilor... Model de comportament si spiritualitate pentru omenire


Episodul 14
Indienii din America de Nord au avut intotdeauna o aura intunecata, din cauza filmelor americane ce-i prezenta ca pe niste infractori inraiti. In realitate infractorii au fost americanii care le-au ocupat terenurile cu forta, i-au macelarit, i-au otravit si acum ii tine inchisi in niste mici rezervatii.
Propaganda americana a dat roade, chiar daca, in prezent, s-a recunoscut ca au fost neindreptatiti, in mintea oamenilor a ramas inca ideea de "indieni rai".
Bastinasii din America de Nord au fost, cu mici exceptii, niste populatii cat se poate de pasnice, spre deosebire de "verii lor" din America de Sud, incasii, maiasii sau aztecii. Acest fapt ne este dovedit si de etica acestor populatii. O etica care ar putea servi ca model pentru umanitate in drumul ei spre viitor.
In etica acestor populatii se regaseste extrem de bine Legea Universala a Atractiei. O lege pe care acestia o cunosteau foarte bine, o respectau si pe care o puneau permanent in practica si care ii ajutau sa convietuiasca in armonie cu natura.
Iata care era etica acestei populatii indiene:


 • Trezeste-te odata cu soarele ca sa te rogi. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele spirit te va ajuta, trebuie doar sa ii vorbesti...
 • Fii tolerant cu cei care, undeva pe drumul lor, s-au ratacit... Ignoranta, trufia, mania, gelozia si lacomia izvorasc dintr-un suflet pierdut. Roaga-te pentru cei pierduti, pentru a gasi indrumare.
 • Cauta-te pe tine-prin tine. Nu le permite celorlalti sa croiasca ei drumul pentru tine. Este drumul tau si doar al tau. Altii pot merge pe drumul tau alaturi de tine, insa nimeni nu poate merge pe el pentru tine.
 • Trateaza oaspetii care pasesc pragul casei tale cu multa atentie. Serveste-le cea mai buna mancare, ofera-le cel mai bun pat si trateaza-i cu respect si onoare.
 • Nu lua ce nu este al tau indiferent ca este de la o persoana, o comunitate, din salbaticie sau dintr-o alta cultura. Nici nu a fost castigat, nici nu ti-a fost daruit. Nu este al tau.
 • Respecta tot ceea ce exista pe acest pamant indiferent ca vorbim de oameni, plante sau de orice este viu.
 • Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele celorlalti oameni. Nu intrerupe niciodata pe altcineva, nu rade de el si nici nu-i imita comportamentul in batjocura.
 • Niciodata nu-i vorbi pe altii de rau. Energia negativa pe care o arunci in Univers se va multiplica atunci cand se va intoarce la tine.
 • Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
 • Gandurile rele cauzeaza boli ale mintii, ale trupului si ale spiritului. Practica optimismul.
 • Natura nu este pentru noi, este o parte din noi. Toti facem parte din familia planetara.
 • Copiii sunt semintile viitorului nostru. Planteaza dragoste in inimile lor, uda aceste seminte cu intelepciune si lectii de viata. Cand au crescut, da-le spatiu ca sa creasca.
 • Evita sa ranesti inimile celorlalti. Otrava durerii tale se va intoarce la tine.
 • Fii sincer intotdeauna. Onestitatea este testul constiintei tale in acest Univers.
 • Fii echilibrat si mentine-te astfel. Sinele tau Mental, Spiritual, Emotional si Fizic - toate acestea trebuie sa fie puternice, pure si sanatoase. Ai grija de corpul tau si tine-l activ pentru a intari mintea. Imbogateste-te spiritual pentru a vindeca bolile emotionale.
 • Ia decizii constiente cu privire la cine vei fi si la cum vei reactiona. Fii responsabil pentru propriile actiuni.
 • Respecta intimitatea si spatiul personal al celorlalti. Nu atinge proprietatea personala a celorlalti - in special obiectele sacre si religioase. Asa ceva este interzis.
 • Fii devotat, in primul rand, fata de tine insuti. Nu ii poti hrani si ajuta pe ceilalti, daca nu te poti hrani si ajuta pe tine mai intai.
 • Respecta credintele religioase ale celorlalti. Nu iti impune propriile convingeri asupra lor.
 • Impartaseste-ti norocul si ceea ce ai cu ceilalti.
Dupa cum vedeti, spiritualitatea era la mare pret in etica acestor vechi indieni. Traiau prin spiritualitate si erau invatati sa isi caute Sinele ca modalitate de autocunoastere. Aceste invataturi "sanatoase" au facut ca populatiile indiene sa reziste in timp, desi au fost in permanenta "asediate" spiritual dar si fizic de catre americani. Si nu numai ca au rezistat dar invatamintele lor se transmit in intreaga lume. Adevarul intotdeauna supravietuieste si astfel se face Marea Translatie.


          http://dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-schimbarea-economica.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-trecerea-la-o-vibratie.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-dominarea-viitorului.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/07/marea-translatie-convorbirea-globala.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-planul-ascuns-al.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-trebuie-sa-citesti-asta.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatiei-penetrarea-zidurilor.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-atingerea-cuantica-si.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/08/marea-translatie-schimbarea-relatiilor.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/09/marea-translatie-de-ce-in-aceasta.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/09/marea-translatie-razboiul-energiei.html
          http://dimline.blogspot.ro/2013/11/marea-translatie-exploziile-solare-si.html
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu