sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Cel mai terifiant experiment - Ce se intampla la limita dintre viata si moarte?

Existenta de dupa moarte a reprezentat si reprezinta in continuare un subiect extrem de interesant. Doar fiecare suntem datori cu o moarte - asa suna o zicala destul de des folosita.
Un studiu derulat in SUA si descris ca fiind un experiment terifiant, a avut scopul de a studia senzatiile si viziunile precum si luminile intense pe care le-au experimentat persoanele care s-au aflat in stop cardiac.
Studiul s-a derulat pe soareci si a reprezentat primul experiment din lume care a analizat efectele neurofiziologice ale unui creier muribund. Principalul autor al studiului a fost Jimo Borjigin, profesor de neurologie la Universitatea Michigan. Conform AFP citat de realitatea.net, acest studiu a aparut in Proceedings of the National Academy of Science (PNAS).
"Am plecat de la ideea ca, daca aceasta experienta rezulta dintr-o activitate cerebrala, ea ar putea fi detectata la oameni la fel ca la animale, chiar dupa oprirea circulatiei sangelui in creier", a explicat Borjigin.
In acest experiment cercetatorii s-au bazat pe studiul electroencefalogramelor - care inregistreaza activitatile electrice ale creierului - efectuate pe noua soareci anesteziati, carora le-a fost indus un stop cardiac.
Astfel s-a constat ca in primele 30 de secunde toti soarecii au cunoscut o crestere a activitatii cerebrale, care s-a dovedit foarte organizata in tot creierul si care corespunde unei stari constiente. In acelasi timp, cercetatorii au observat ca toti soarecii se asfixiaza.
"Am fost surprinsi de nivelul ridicat de activitate cerebrala. De fapt, in starea de moarte iminenta, numeroase semnale electrice cerebrale in starea de constienta le exced pe cele inregistrate in starea de veghe, fapt care ne face sa credem ca creierul este capabil sa aiba o activitate electrica bine organizata in primele stadii ale mortii clinice", a declarat George Mashour, profesor de anesteziologie si neurochirurgie la Universitatea Michigan, coautor al studiului. 
"Acest experiment arata ca o reducere a oxigenului sau a oxigenului impreuna cu a glucozei in timpul unui stop cardiac poate stimula activitatea cerebrala caracteristica unei stari constiente", a  mai declarat medicul Borjigin.
In urma acestui experiment au aparut si primii sceptici care au criticat modalitatea in care a fost interpretat fenomenul observat. Chris Chambler profesor la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, considera ca "este tentant sa stabilesti o relatie intre reluarea activitatii neuronilor si starea de constienta, insa ne lovim de doua probleme: prima este faptul ca nu stim daca soarecii au o stare de constienta si, chiar daca este cazul, sa concluzionezi ca acea reluare a activitatii cerebrale ar fi semnatura unei astfel de stari este pur si simplu o ipoteza inselatoare".
Sam Parnia, profesor la Universitatea Southampton din Marea Britanie considera ca pornind de la ideea ca, dupa modelul soarecilor din experiment, o electroencefalograma ar fi identica la oamenii aflati in stop cardiac "este extrem de ipotetic si nu se sprijina pe niciun indiciu tangibil".
Acest studiu derulat de o mana de oameni de stiinta sustinuti de cercurile stiintifice sprijine de Oculta Mondiala a incercat si incearca in continuare sa demonstreze oamenilor ca ceea ce se numeste viata dupa moarte nu exista si ca de fapt toate senzatiile pe care indivizii proaspat decedati le au sunt doar niste reactii chimice cerebrale.
Adevarat este ca fenomenul mortii este precedat de o intensificare a activitatii cerebrale la indivizi. Acest lucru este normal asta deoarece creierul pare sa se descarce de "informatii" atunci cand este deconectat de la aceasta realitate. Aceasta deconectare este urmata si de niste reactii chimice. Reactiile dintre substantele chimice nu reprezinta decat un flux energetic puternic declansat dupa acest eveniment.
Studiul initiat de americani nu are valoare daca nu analizeaza in profunzime acest fenomen si se multumeste cu o analiza la suprafata. Reactiile chimice, care, dupa parerea acestor oameni de stiinta, se fac vinovate de aceste experimente (nu ma indoiesc de acest fapt) reprezinta un flux energetic care are rolul de descarcare a "informatiilor" (informatii care nu se pierd si care intra in conexiune directa cu Universul).
Sa nu uitam ca totul este energie, ca o fi niste substante chimice, gaze sau niste unde de lumina, iar fiecare "eveniment energetic" produce anumite reactii chimice sau biologice dar fara o analiza in profunzime a acestui fenomen nu poti sa afirmi ca ai descoperit totul. Odata ce au spus acest lucru nu demonstreaza decat ca acesti oameni de stiinta sunt niste amatori in cautare de celebritate.3 comentarii:

 1. Intresante cele afirmate.In scurt timp cu siguranta vom afla lucruri noi despre noi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur sa ne revedem in noul an si iti doresct tie , familiei si celor dragi Sanatate si "La Multi Ani!"
  Trintorul din Arad

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult, La Multi Ani si tie si un an nou extraordinar de bun iti doresc...

   Ștergere