duminică, 26 ianuarie 2014

O ipoteza fascinanta - "Daca ar exista printre noi calatori in timp, ar folosi internetul?"

Aceasta intrebare si-a pus-o astrofizicianul Robert Nemiroff profesor in cadrul Universitatii Michigan Technological din SUA. Acesta impreuna cu studentii sai, au avut aceasta idee nebosnuita dupa ce s-au intrebat: "Daca ar exista printre noi calatori in timp, ar folosi social media? Am putea sa-i cautam cu Google?"
"Am avut o mica discutie ciudata despre asta", a spus Nemiroff. Profesorul impreuna cu tanara sa echipa au pus la punct o strategie care s-a bazat pe ceea ce ei au numit "cunostiinta evenimentelor".
Astfel, ca daca ei ar fi gasit o mentiune despre ceva sau pe cineva pe internet inainte ca lumea sa fi stiut de existenta lor, atunci ar fi fost un indiciu despre calatoria in timp.
In demersul lor acestia au selectat doua evenimente recente, Papa Francisc si Cometa ISON, dupa care au inceput sa caute referinte despre acestea, inainte ca lumea sa afle de aceste evenimente.
Acestia s-au folosit de mai multe motoare de cautare precum Google si Bing, combinate cu Facebook si Twitter
In legatura cu cometa ISON nu s-au gasit mentiuni inainte ca evenimentul sa apara in public in septembrie 2012. In cazul papei Francisc a fost gasita o postare pe un blog, inainte ca Jorge Mario Bergoglio sa fie ales sef al Bisericii Catolice pe 16 martie, insa nu a fost luata in seama, fiind considerata o postare accidentala.
"Internetul este o baza de date extrem de mare si m-am gandit ca, daca ar exista calatori in timp printre noi, existenta lor ar fi iesit la iveala in vreun fel, poate prin postari ale numerelor castigatoare la loterie, nu stiu ... ", a declarat profesorul Robert Nemiroff.
Desi acest proiect pare ciudat si de domeniul fantasticului mie mi se pare a fi un pas inainte in domeniul stiintei. Legile Universului pe care noi le cunoastem in prezent nu sunt absolute si astfel totul este posibil.
Cum poti cunoaste cu adevarat Universul daca nu incerci cu adevarat sa il intelegi. Si cum sa il intelegi daca nu actionezi ca atare. Ei bine acesti oameni actioneaza (au mai actionat altii inaintea lor si cu reusite mai mari, dar totul este strict secret) si poate vor reusi.

sursa: http://stirileprotv.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu