vineri, 3 ianuarie 2014

Predictiile uimitoare facute de Isaac Asimov pentru anul 2014

Isaac.Asimov01.jpgAnul 2014 de abia a inceput dar anumiti vizionari (atentie, vizionarii nu sunt profeti precum Baba Vanga sau Nostradamus, ci niste persoane care au facut predictii bazate pe logica, stiinta si previziune a evolutiei sociale) precum Isaac Asimov, celebru pentru cartile sale SF seria Fundatia, seria Imperiului Galactic si seria Robotilor, au reusit sa faca niste predictii destul de exacte in legatura cu evolutia tehnologica din acesti ultimi ani.
Isaac Asimov a "vazut" ca in 2014 "panourile electroluminiscente vor fi utilizate pe scara larga". Aceste panouri le folosim azi ca monitoare la calculatoare sau ca televizoare.
"Comunicatiile dintre oameni vor avea si o componenta video, nu doar audio". Aceasta predictie ne duce cu gandul la Skype sau la Google Hangout.
"Ecranele nu vor fi folosite doar pentru a vedea persoanele care te suna, ci si pentru a studia documente sau pentru a citi carti". Dupa cum vedeti acest lucru chiar se intampla.
In 2014 robotii nu vor fi nici prea buni si nici prea comuni dar vor face parte din viata noastra. Sunt si cateva predictii care nu s-au adeverit: "Bucatariile vor fi construite in asa maniera incat sa poata pregati masa automat". "Tavanele si peretii unei incaperi se vor lumina incet, intr-o varietate de culori, prin simpla apasare a unui buton". "Populatia lumii va fi de 6,5 miliarde" (in realitate este de peste 7 miliarde). "In 2014, aparatele nu vor mai avea cabluri, cu vor fi alimentate doar pe baza bateriilor".
A avut acces Isaac Asimov (sa nu uitam ca acesta a fost francmason de grad inalt) la secretele tehnologice guvernamentale de acum 50 de ani sau chiar a reusit sa faca niste predictii tehnologice uimitoare? Voi ce credeti?

sursa: http://www.historia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu