duminică, 5 ianuarie 2014

Serios? - Pamantul este mai mare decat se credea... Video

Masa Pamantului pare sa fie mai mare decat se credea pana in prezent. Noile date venite de la satelitii GPS au aratat o masa a Pamantului mai mare cu 0,005-0,008 %. Un alt lucru, destul de interesant, este ca Pamantul pare sa fie inconjurat de un disc din materie neagra.
Materia neagra este o descoperire stiintifica care pare sa ramana si pana in prezent o enigma (ramane o enigma doar pentru cercetatorii cu ochelari de cal si care sunt sub control total din partea guvernelor).
In randul acestor cercetatori materia neagra reprezinta un factor crucial pentru teoriile care explica expansiunea Universului. Conform acestora materia neagra reprezinta circa 27% din Univers dar niciun experiment stiintific nu a putut sa demonstreze prezenta acesteia.
Noile date oferite de satelitii GPS ai SUA, GLONASS ai Rusiei, Galileo din Europa arată că un disc din ciudata materie neagră înconjoară Pământul la ecuator - având o circumferinţă de 70.000 de kilometri şi o grosime de 191 de kilometri- astfel încât masa planetei noastre ar fi mai mare decât s-a crezut anterior.
Profesorul Ben Harris explica ca acest disc de materie neagra ar afecta forta gravitationala a Pamantului şi ar oferi un plus de 0,005 - 0,008% masei stabilite de Uniunea Astronomică Internaţională.
Potrivit acestei organizaţii, masa actuală a Terrei este de 5.972.000.000.000.000.000.000.000 kilograme sau 5,9742×10 (la puterea 24) kilograme.
Cercetătorii de la Institute of Advanced Studies din Princeton, au presupus că modificările de viteză ale navelor spaţiale, atunci când trec pe lângă Terra, ar putea fi explicate prin materia neagră asociată forţei de gravitaţie a Pământului.
Potrivit acestor oameni de stiinta, materia neagra înconjoară galaxiile din Univers şi este invizibilă pentru că nu reflectă lumina. Materia neagra nu poate fi observata cu telescoapele dar oamenii de stiinta presupun ca exista prin faptul ca se observa anumite efecte gravitationale asupra anumitor obiecte din spatiu.
Acestia mai spun ca galaxiile nu ar putea să se rotească aşa cum o fac şi să-şi menţină forma fără prezenţa acestei materii negre, spun savanţii.
Ce e trist in mediul academic este ca foarte mult timp este pierdut prin "invartirea in jurul propriilor cozi". Materia neagra nu exista si de asta nici nu poate fi dovedita prezenta acesteia.
Dezlegarea acestei enigme, care i-a chinuit pe oamenii de stiinta, in toti acesti ani, o are Nassim Haramein. Un savant important al acestei lumi si care, pentru mine, reprezinta unul dintre cei mai mari oameni ai acestei planete.
Teoriile sale sunt extrem de complete si ajung sa explice totul. Este pacat totusi ca, inca, este lasat la marginea lumii stiintifice. Adevarat este ca in ultimii ani au inceput sa ii fie recunoscute o parte a meritelor sale, dar inca este putin.
Teoria lui Nassim ne arata ca locuim in interiorul unei gauri negre (asta explica existenta acestui disc alcatuit din presupusa materie neagra). De fapt intregul Univers, pe care noi il cunoastem, este o gaura neagra (totul este energie care se exprima printr-un infinit de vortexuri energetice). Astfel se explica de ce Universul pare ca se dilata - dilatarea Universului este data de "desfacerea" vortexului energetic numit gaura neagra (dar Universul poate sa si creasca in acelasi timp).
In mijlocul unui vortex energetic mijlocul este mai "stramt" decat la margini, unde acesta pare sa ia proportii (uitati-va la vartejul de apa care se scurge in chiuveta sau la forma tornadelor). Fiind in mijlocul vortexului, atunci cand te uiti spre exterior ai impresia ca totul se dilata si cu cat cercetezi mai in profunzime cu atat ti se contureaza acest fapt.
In ceea ce priveste marimea Pamantului, exista o teorie care presupune o idee nebuneasca - Pamantul creste. Nu este atat de nebuneasca aceasta idee daca ne gandim ca totul pare sa ajunga la un apogeu al marimii pentru ca mai apoi sa scada.
Pamantul este un vortex energetic care poate "creste" la fel cum se intampla cu tot ceea ce observam noi in natura sau chiar in Univers. La urma urmei, orice particica din Univers reprezinta chiar Universul insusi (daca noi, ca entitate fizica, crestem pana ajungem la apogeu si apoi "ne ofilim" - de ce Pamantul nu ar face la fel - pana la urma Pamantul e tanar inca). Dar inca este o teorie neverificata serios.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu