vineri, 28 februarie 2014

Ce spune manuscrisul secret a lui Einstein - "Universul nu a aparut prin Big Bang"

Teoria Big Bang este acceptata de majoritatea oamenilor de stiinta. Dar, odata cu trecerea timpului, aceasta teorie pare sa piarda teren in fata noilor teorii care explica mai coerent si mai inteligibil formarea Universului nostru.
Se pare ca nici Einstein nu a fost de acord cu Teoria Big Bang-ului. Nu a fost de acord dar nu a facut publica parerea sa ci a lasat-o mostenire umanitatii printr-un manuscris ce a trecut neobservat pana in prezent de catre oamenii de stiinta.
Albert Einstein se pare ca dezvoltase o teorie alternativa la cea cunoscuta acum drept Teoria Big Bang. Conform lui Einstein, Universul s-ar fi extins in mod constant si dintotdeauna.
"Pentru ca densitatea să fie constantă, noi particule de materie trebuie să se formeze în mod continuu" scria savantul in acest document pe care l-a redactat  în timpul unei călătorii în California în 1931.
Teoria lui Einstein aminteşte de o teorie dezvoltată de astrofizicianul britanic Fred Hoyle în urmă cu 20 de ani. Acesta din urma argumenta faptul că Universul s-ar extinde în mod constant şi dintotdeauna. Acest fapt ar fi posibil datorita adăugarii continue de materie nouă, cu particule elementare  ce apar spontan din spaţiu.  Mai apoi particulele ar fuziona, formând galaxii şi stele. Galaxiile si stelele ar apărea la momentul perfect pentru a ocupa locul liber creat de expansiunea spaţiului.
Teoria lui Hoyle dezvaluia un Univers infinit cu o dimensiune care nu se schimba pe masura ce se extindea ci s-ar fi aflat intr-o "stare constanta". Aceasta teorie a fost dezvoltata de Fred Hoyle la sfarsitul anilor 40 dar nu a fost luata in considerare de catre mediul academic. 
In schimb, teoria lui Einstein pare sa fi fost creata de savant mult mai devreme, descriind, in fapt aceeasi idee. Idee care totusi a fost "parasita" de cercetator. De ce? Inca nu se stie.
Cred ca Einstein a inteles ca Teoria Big Bang nu isi are explicatia logica, iar acesta a ales "vada" un Univers infinit ce a existat dintotdeauna si care, desi se extindea, prezenta o marime constanta. Nu cred ca a renuntat niciodata la aceasta idee ci doar a pastrat-o pentru el vazand ca lumea stiintifica pare sa ramana blocata in idei si dogme de tinichea.
Teoria celor doi savanti a fost deranjanta pentru mediul academic prin prisma faptului ca descria un Univers inteligent si nu un Univers rezultat dintr-o explozie accidentala a unei particule minuscule.

sursa: http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu