miercuri, 5 februarie 2014

Descoperire spectaculoasa care ar putea schimba lectura Bibliei

Colectia de 70 de carti de metal, gasita intr-o grota din Iordania acum mai bine de cinci ani, ar putea deveni cea mai mare descoperire dupa Manuscrisele de la Marea Moarta. Daca echipa de cercetatori britanici va confirma veridicitatea lor, acestea ar putea dezvalui unele dintre secretele de la inceputul Crestinismului, scrie Daily Mail.Ce contine colectia


Pe paginile metalice, de marimea unei carti de credit, legate cu sarma, sunt inscriptionate imagini, simboluri si cuvinte care par a se referi la Mesia, la Crucificare si Înviere. Primele teste efectuate asupra metalului au aratat ca unele carti dateaza inca din primul secol dupa Hristos. Daca datarea va fi reconfirmata si de analizele oamenilor de stiinta britanici, colectia ar fi printre primele documente crestine, precedand scrierile Sf. Paul. "Gandul ca aceste obiecte au fost atinse de primii sfinti ne taie rasuflarea", a afirmat impresionat David Elkington, specialist in istoria religiilor antice si in arheologie. El sustine ca noua colectie reprezinta o descoperire majora pentru istoria crestinismului. Mai mult, unii cercetatori cred ca noua descoperire reprezinta colectia pierduta de manuscrise mentionate in Cartea Apocalipsei, sub forma unor carti de intelepciune pecetluite, transmise de Isus ucenicilor sai.O posibila destinatie a cartilor de metal - piata neagra


Dupa ce au fost revendicate atat de Israel, cat si de statul iordanian, cartile au intrat in posesia unui israelian acuzat de cercetatorii britanici ca ar intentiona sa le vanda pe piata neagra sau, mai rau, sa le distruga. Posesorul valoroasei colectii neaga acuzatiile si afirma ca cele 70 de exponate au fost detinute de familia sa timp de 100 de ani. Elkington, coordonatorul echipei britanice, a afirmat pentru Daily Mail ca este vital ca tezaurul sa fie recuperat in intregime, atat pentru beneficiul proprietarului, cat si pentru toti aceia care sunt interesati. În orice caz, guvernul iordanian face demersurile necesare pentru a le repatria in tara de provenienta.
Un alt membru al echipei de cercetare a declarat ca imaginile continute de carti indica clar originea ebraic-crestina a manuscriselor. "Aceste codice ar putea aduce dezvaluiri dramatice in intelegerea unei perioade istorice foarte importante, dar mai putin intelese", a adaugat acesta.
"Manuscrisele de la Marea Moarta" sunt considerate cele mai importante descoperiri arheologice din epoca moderna. Ele au fost decoperite in 1947 de un cioban, in mai multe grote de langa Khirbet Qumran (Israel), nu departe de tarmul de nord-vest al Marii Moarte. Textele dateaza din perioada 250 i.Hr. - 70 d. Hr. Cele 900 de texte constituite din 30.000 de fragmente dispersate, scrise in ebraica si aramaica pe piei tabacite si papirusuri, contin prima copie a Decalogului, rugaciuni, interpretari biblice, texte de intelepciune neincluse in Biblie.


preluat din: http://www.esoterism.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu