luni, 10 februarie 2014

Implica-te - Fii centrul Universului

Zilele astea am observat la televizor luptele care continua in capitala Ucrainei - Kiev. Dar nu am putut sa nu remarc faptul ca romanii par si ei starniti de ceea ce se intampla in acest stat. Vor sa lupte, sa razbeasca si sa schimbe lucrurile. Oamenii simt ca lucrurile nu se indreapta in zona potrivita si au dreptate.
Dar nu vor schimba nimic doar luptand la propriu cu bate si cu pietre. Nu vor schimba nimic deoarece cei care vor urma la conducere vor respecta acelasi program guvernamental si nu vor aduce nimic bun. Se va schimba doar un guvern cu alt guvern - ceea ce se intampla in Romania la fiecare 4 sau 5 ani... nimic nou pe pamant.
Singura modalitate prin care se poate schimba ceva reprezinta actiunea. Si cum putem sa actionam decat prin implicare directa.
Trebuie sa ne implicam si sa schimbam elitele. Trebuie sa fim noi elitele, cei care acum se plang de nedreptati. Trebuie sa ne implicam in politica si sa schimbam totul de la radacina. Stiu, probabil o sa spuneti ca nu se poate, dar am sa va contrazic.
Cei care sunt la putere acum sunt oameni ca noi, nu extraterestri (unii ar considera ca sunt sunt extraterestri - ma indoiesc ca Ponta si Basescu or fi vreun reptilian), care, cu pile sau nu, au ajuns sus. Dar orcine dintre noi poate asa ceva, trebuie doar sa se implice, sa se vada ca fiind un om important si sa lupte pentru asa ceva.
Nu putem schimba nimic daca vom fi doar observatori sau "luptatori de gherila" pe strada - "furnicile nu vor putea zbura daca nu vor prinde aripi".
Trebuie doar sa visam, sa fim hotarati (nu pot sa nu observ ca ultimele generatii par din ce in ce mai lipsite de ambitie si se multumesc cu putin) sa actionam si sa gandim la scara mare.
Fii centrul Universului tau prin implicare directa pentru ca mai apoi vei fi centrul Universului la propriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu