miercuri, 26 februarie 2014

Marea Translatie - Revolutia pasnica

Revolutia din Ucraina a creat valva in lume. Imaginile dramatice cu oameni raniti sau morti, cazuti pe trotuare au facut inconjurul lumii si au impresionat pe toata lumea.
Cauza ucraineana a fost una dreapta. Oamenii au luptat pentru a schimba un regim care devenea din ce in ce mai dur. Pana la urma revolutia pare sa fi reusit. Politia si armata trecand de partea populatiei si alungandu-l pe presedintele cu valente de dictator.
Schimbarea produsa de revolutie, in schimb, nu cred ca va aduce o viata mai prospera. Va aduce cu sine doar schimbarea regimului. Un regim care isi va trage foloasele precum cel de dinainte - sa nu credeti ca politicienii se implica in viata politica pentru binele colectiv, totul este doar interes.
Schimbarea produsa la noi prin revolutia sau lovitura de stat din 22.12.1989 ne-a demonstrat, practic, ca orice conducere nou venita pune pe primul loc interesul propriu. Asa ca nu rezolvam nimic printr-o revolutie violenta.
Singura cale spre schimbare o reprezinta revolutia pasnica, prin implicare directa. Daca dorim schimbare - trebuie sa o facem noi. Nu trebuie sa asteptam ca politicienii sa se schimbe. Trebuie sa ne implicam direct in politica, in stiinta, in economie, sau in educatie.
Pentru a ne implica ne trebuie putina ambitie. Ambitia este o mare lipsa a ultimilor generatii. Nu vreau sa se inteleaga gresit, dar nu trebuie sa ne multumim cu putin. Gandirea noastra trebuie sa conceapa un plan al vietii maret si sa il urmeze pana sa il indeplineasca.
Nu vom schimba nimic, daca ne vom multumi cu putin. Oculta Mondiala chiar isi doreste ca noi sa ne multumim cu putin. De fapt, mass media are ca principal rol adormirea ambitiei colective. Si, dupa cum observ, pare sa reuseasca.
Pustanii din zilele noastre se multumesc sa joace jocuri pe internet si sa piarda timpul pe diferite site-uri de socializare fara sa se zbata prea tare la scoala. Cei care invata si se zbat sunt numiti tocilari (pare ca in ziua de azi este la moda sa fii prost - aceasta moda a prostiei este preluata din filmele americane pentru tineret).
Adevarat este ca scoala din ziua de azi este gandita prost si asta se vede in rezultatele tot mai proaste ale elevilor nostri, dar pentru a invinge sistemul trebuie sa luptam cu armele lui.
Nu pot sa nu remarc faptul ca emisiunile de scandal (pline de mizerii) par sa aiba mare cautare la public. Asta ne demonstreaza ca o parte mare a oamenilor este complet "adormita" de mass media.
Cand vom intelege ca nimic nu poate fi schimbat fara implicare directa, fara ambitie si fara ganduri marete atunci vom face o adevarata revolutie. Atunci va veni Marea Translatie.

Un comentariu: