luni, 24 februarie 2014

O teorie halucinanta pentru lumea stiintifica - Traim intr-o "gaura neagra"

Ce sunt gaurile negre si de ce ele exista? Aceasta intrebare reprezinta inca un mare mister pentru oamenii de stiinta care nu accepta nicio alta teorie care sa le strice lor calculele de acasa.
Recent, fizicianul Nikodem Poplawski si-a expus o parere care i-a socat pe multi oameni de stiinta. El crede ca daca am cadea intr-o gaura neagra, particulele noastre ar ajunge intr-un univers paralel, scrie realitatea.net.
Teoria acestui om de stiinta are la baza faptul ca inainte de Big Bang-ul acceptat de majoritatea mediului academic ar mai fi existat ceva. Ceva care ar fi fost reprezentat de o "samanta" de materie foarte densa, care s-a format in interiorul unei gauri negre.
Minuscula particula (de trilioane de ori mai mica decat orice particula cunoscuta de oameni, conform lui Michael Finkel) a avut suficienta energie ca sa dea nastere intregului univers. Toata aceasta poveste s-ar fi intamplat in interiorul unei gauri negre.
Conform oamenilor de stiinta o gaura neagra se formeaza atunci cand o stea uriasa ramane fara combustibil si se prabuseste in interiorul ei. Atunci se produce o supernova, care arunca in spatiu o parte din materia stelei. Apoi, gravitatia acestei „stele moarte” este atat de puternica incat atrage orice forma de materie si nici lumina nu poate scapa.
Poplawski crede ca gaurile negre sunt porti catre alte universuri paralele. Unii dintre cercetatori aproba aceasta teorie iar cosmologul rus Viaceslav Dokuchaev, de la Institutul de Cercetare Nucleara din Moscova, crede chiar ca in interiorul gaurilor negre pot exista civilizatii avansate, superioare noua.
Viaceslav crede ca exista forme de viata si chiar civilizatii care ar putea fi cele mai avansate din univers. Asta ca urmare a conditiilor dificile, civilizatiile au fost nevoie sa evolueze rapid ca sa poata supravietui.
Aceasta teorie ce pare sa uimeasca, dar in acelasi timp sa starneasca puternice controverse in interiorul mediului academic, a mai fost gandita de altcineva inainte si anume de Nassim Haramein. Teoria acestuia din urma fiind mult mai complexa si cu mai multe explicatii logice, dar cercetatorii au fost orbi si surzi cu privire la varianta acestuia.
Nikodem Poplawski pare sa zdruncine puternic mediul academic cu teoria sa, fapt care nu poate fi decat benefic. Nimic nu trebuie sa ramana la fel, totul trebuie sa schimbe. Schimbarea pe care Nikodem o va produce cu ajutorul teoriei sale va stimula viitoarele minti luminate ale planetei in gasirea adevarului si in acceptarea unor teorii diferite de cele pe care acestia le aproba in prezent.

sursa: http://www.bzi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu