duminică, 23 februarie 2014

Revolutia ucraineana a reusit - Au fost inlocuiti niste mafioti cu altii, mai rai

Uraaaaaaaa... revolutia a reusit. Presedintele tiran Ianukovici este prins la granita dupa o tentativa esuata de a scapa din tara care "i s-a urcat in cap".
Populatia este fericita, canta pe strada, omagiaza sacrificiul celor care au murit in incercarea de eliberare a tarii de sub jugul rusesc. Dar oare in realitate cum stau lucrurile?
Revolutia din Ucraina a fost o revolutie a orbilor. Oamenii orbiti de promisiunile unei Europe unite si libere au crezut ca odata cu "detronarea" rusofonului Ianukovici vor aduce cu sine o situatie mai prospera in tara lor vitregita de soarta.
Dar sperantele acelor revolutionari curajosi sunt desarte. Nimic din ce caracterizeaza termenul de prosperitate nu se va abate asupra Ucrainei in perioada de timp urmatoare.
Adevarat este ca fostul presedinte, Ianukovici, a fost un semi-dictator, fiind in acelasi timp si unul dintre marii mafioti ai Ucrainei. Dar cei care vor veni, nu sunt cu mult diferiti de acesta. Lupta adevarata s-a dat, practic, intre clanurile mafiote din aceasta tara, populatia fiind, ca de obicei, "carne de tun".
"Ioana d'Arc" a Ucrainei, Iulia Timosenko, cea nedreptatita de fostul sistem totalitar face parte dintr-o familie cu mare traditie (si cu origini evreiesti) in ceea ce priveste devalizarea averei statului in Ucraina. Cu radacini comuniste puternice, aceasta femeie a pus in mana Ocultei Mondiale soarta Ucrainei in mandatul ei de premier. Condamnarea sa fiind indreptatita, daca luam in calcul acest lucru.
Nu vreau sa il laud pe fostul presedinte, dar macar acesta nu a amagit populatia in ceea ce priveste democratia - a fost mai pe fata, omul. Pe cand ipocrizia noului sistem, ce preia conducerea, face ca acestia din urma sa fie cu mult mai periculosi.
Ce se va intampla in continuare dupa reusita revolutie: sa ve scumpi considerabil gazul si benzina, odata cu supararea Rusiei si inca odata cu reglarea costurilor in functie de piata europeana care de acum ii va dicta cam totul in ceea ce priveste economia.
Odata cu scumpirea acestor doi combustibili va urma o scumpire accentuata a tuturor preturilor. Totodata va debuta si inflatia galopanta, care, stimulata de apropierea de UE a unei Ucraine slabite de fosta revolutie va facilita patrunderea pe piata a produselor europene ieftine si de proasta calitate (l-a fel cum s-a intamplat la noi) care vor inlocui treptat produsele locale.
Investitorii straini vor ajunge mai usor in Ucraina si vor starni motive de mandrie a noilor stapani dar acesti noi investitori vor devaliza legal si ceea ce va mai ramane din economia ucraineana.
Pentru a stimula investitiile straine, conducatorii ucrainieni se vor asigura ca salariul de baza al populatiei nu va creste prea mult (pentru a nu afecta profiturile nesimtite pe care companiile straine le vor face in Ucraina - uitati-va  la ce se intampla in cadrul uzinelor Dacia - care ameninta tot timpul ca isi iau jucariile si pleaca in Maroc unde salariul de baza e mai mic si Petrom, unde profitul anual pare sa creasca ca Fat Frumos in conditiile unor salarii mizere si a unor majorari permanente a pretului la pompa). Iar daca salariul va creste, devalorizarea monedei nationale, stimulata de banca nationala (care se va scuza, spunand ca stimuleaza exporturile) va avea grija sa reduca din cresterea venitului real.
O mica crestere economica, ce va dura cativa ani va stimula populatia in a-si face o gramada de credite de consum pentru ca o criza imediata sa le distruga imediat sperantele de bunastare a ucrainienilor.
Dupa cativa ani, in care economia Ucrainei, "va dudui" si probabil se va integra in Uniunea Europeana se va constata ca datoriile facute in aceasta perioada vor forta aceasta tara sa predea fraiele puterii totale in mainile Uniunii Europene care, imediat, va concepe un plan de salvare economica, prin acordarea unor noi imprumuturi ce se vor realiza prin concedieri masive si taieri de salarii.
Dar cum totul este numai fericire in Ucraina nu putem decat sa ii salutam voios si sa le uram un bun venit calduros in sanul Europei democratice. Vi se pare ceva cunoscut din ce am scris?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu