vineri, 21 februarie 2014

Un mare mister al lumii crestine ar putea fi elucidat - "Chivotul Legii" iese la iveala

"Chivotul Legamantului" sau "Chivotul Legii" reprezinta unul dintre cele mai mari mistere biblice si in acelasi timp este unul dintre cele mai mari mistere ale crestinismului.
Construit in timpul marelui exod din Egipt a poporului lui Israel si avand ca lider pe Moise, "Chivotul Legii" a reprezentat legamantul pe care Dumnezeu l-a facut cu poporul lui Israel. Odata ajunsi in Canaan (Israelul din ziua de azi), spatiul teritorial promis de Dumnezeu poporului sfant (cel putin asa sustin evreii si Vechiul Testament - eu nu le impartasesc parerea) Chivotul Legii a fost adapostit mai multe secole in Templul lui Solomon construit in Ierusalim - se presupune ca acesta adaposteste tablitele de lut cu Cele Zece Porunci, scrise chiar de mana lui Dumnezeu si primite de Moise pe muntele Sinai.
Dupa ce babilonienii au distrus Ierusalimul, in anul  586 i.Hr. obiectul sacru a disparut, in acelasi timp, neexistand nicio mentiune despre distrugerea acestuia.
De ceva timp Biserica Ortodoxa din Etiopia sustine ca detine acest obiect sacru. Chivotul Legii ar putea fi adapostit in biserica "Sf. Maria” din Aksum, scrie obicetiv.info. Odata cu inceperea lucrarilor de renovare la aceasta biserica Chivotul Legii ar putea fi mutat si asta ar reprezenta o sansa uriasa pentru crestini ca sa il poata vedea.
Chivotul Legii a starnit numeroase teorii legate de originea sa. De la obiect extraterestru furat din Egipt de catre Moise si Aaron (liderii poporului evreu care a ratacit timp de 40 de ani prin desertul din Peninsula Sinai pentru ca mai apoi sa ajunga in tara promisa) si pana la a fi o tehnologie ultrasoficticata de producere a undelor energetice, Chivotul Legii, a starnit curiozitatea unei lumi intregi.
Sunt totusi putin sceptic cu privire la obiectul pe care il detine Biserica Ortodoxa din Etiopia. Ma gandesc ca daca acel obiect ar fi Chivotul Legii de ce Israelul nu si-a intensificat eforturile si influenta internationala pentru a-l recupera pana in prezent?
Primul raspuns care imi vine in minte este ca acel obiect nu ar fi adevaratul Chivot al Legii Divine sau poate ma insel iar motivele sunt altele, care ma depasesc.

sursa: http://www.bzi.ro/Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu