miercuri, 12 martie 2014

Enigma incidentului extraterestru de la Balea-Lac

Balea-Lac este un loc magic si plin de energie asa cum sunt multe locuri de la noi din tara. Fiind un loc plin de energie si evenimentele care s-au petrecut acolo sunt bizare. Atat de bizare ca par a fi desprinse din cartile SF.
Un incident straniu a avut loc in septembrie 1978 si a ingrozit pe toti locuitorii din zonele invecinate. Incidentul este o intalnire de gradul III si a rămas în cazuistica OZN drept "una dintre cele mai terifiante întâlniri de gradul III din toată lumea".
Victimele au fost circa 20 de militari in termen ce au fost încartiruiţi într-o fostă cabană din apropiere de lacul Bâlea. Evenimentul s-a petrecut in noaptea de 23 septembrie, în jurul orelor 00:00. In acel moment atunci tehnicienii telefericului din zonă au fost alarmaţi de apariţia unei bizare lumini roşii.
Lumina rosie era in forma de cerc, si se zarea foarte bine prin ceata deasa ce cuprindea tot campul vizual. Lumina s-a apropiat destul de mult de cladirea de la teleferic pentru ca mai apoi sa se mute spre cabana militarilor apropiindu-se destul de mult de geam (martorii au apreciat ca se afla la circa 5 - 10 metri de geam).
Cam pe la aceeasi ora, un militar a iesit din dormitorul cabanei militare pentru a bea apa. Mergand pe intuneric acesta a observat la 6-8 metri distanta, o silueta intunecata, nemiscata, apreciata a fi de 1,90-2,00 metri. Ceata a facut ca acesta sa nu distinga prea multe detalii. Militarul a strigat catre entitate intreband-o cine este, dar, neprimind raspuns, a preferat sa se intoarca in camera. Timp de cinci minute silueta a ramas in zona pentru ca mai apoi sa dispara.
A doua zi aceasta silueta este observata de catre un alt militar. Numai ca de data asta acesta apreciaza inaltimea ca fiind de circa 2 metri jumate. Aceasta estimare fiind facuta in comparatia cu cisterna de motorina aflata alaturi de entitate.
Fiind senin si fara ceata cel de-al doilea militar a observat mai bine forma entitatii. Conform acestuia entitatea avea silueta ca cea a unui cosmonaut cu miscari greoaie. Intre timp ceilalti militari au observat ca obloanele de la geam, pe care tocmai le asigurasera cu sarma rasucita cu patentul si cu un lant transversal (inchizatoarele obloanelor se aflau la 2,5 metri de sol),  le-au fost deschise.
Iesind afara, militarii au observat entitatea si au inceput sa arunce cu pietre in ea, unul dintre ei chiar apropiindu-se de ea si incercand sa o loveasca cu bata. In momentul in care a incercat sa loveasca creatura cu bata s-a auzit un suflu ca de tigru, iar militarul (era sergent) a cazut pe spate, ca fulgerat, in zapada, cu bratele desfacute, cu capul spre vale. 
Dupa ce l-a examinat pe militarul cazut la pamant creatura (care la maini prezenta niste gheare) a disparut, parca plutind, in salturi laterale. Entitatea parea sa se deplaseze ca un om care merge pe apa, aplecandu-se mult intr-o parte si in alta, dar nu ca un urs sau alt animal - parca plutea, cand pe un picior, cand pe celalalt.
Sergentul si-a revenit dupa zece minute de incercari repetate de resuscitare, dar nu mai putea sa isi amineasca nimic din ce s-a intamplat dupa ce a ridicat bata sa loveasca entitatea. 
Mai apoi militarii au putut observa o coronita de lumini cu diametrul de circa o jumatate de metru. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, cam de marimea unui ou, care dansau in cerc si sareau dintr-o parte in alta.
A urmat o noapte alba pentru militarii de la Balea-Lac, baricadandu-se intr-una dintre camere. Peste circa o ora si jumatate de ora, au auzit cum cineva zgaria obloanele de la fereastra. Doi martori declara ca au auzit o voce groasa care aparent a pronuntat cuvintele sergend... sergend...
Cazul a fost intens investigat de un grup de membri ai clubului Univers din Sibiu. Cu aceasta ocazie au fost culese declaratii scrise si schite ale zonei, cu evenimentele in succesiunea lor, ca si desene reprezentand silueta asa cum au perceput-o martorii ti cum au reusit s-o redea.

sursa: http://www.asfan.ro/
dupa volumul lui Calin Turcu, Cazuri OZN in Romania, Ed.Sincron, 1992

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu