luni, 10 martie 2014

Kim Peek – Omul care n-a uitat nimic in viata lui

1Kim PeekCreierul este un mecanism foarte complex si a fost conceput pentru a realiza conexiunea dintre corpul nostru astral si aceasta realitate. Realizat precum un computer (de fapt computerul a fost realizat dupa constructia creierului nostru) creierul are capacitatea de a sorta informatiile pe care noi le asimilam in permanenta.
Astfel anumite informatii (informatii care par a fi in plus sau care sunt traumatizante) sunt trecute in subconstient unde, de multe ori, nu mai pot fi accesate de noi.
Se pare, totusi, ca nu toti oamenii au respectat acest tipar mental. Kim Peek a fost un om care a parut sa nu corespunda la realitatea noastra. Acesta a detinut o abilitate cu totul neobisnuita pentru oamenii obisnuiti - nu uita nimic.
Fiind un cititor inrait, Kim Peek era capabil sa citeasca cate doua pagini ale unei carti deodata.-, fiecare cu cate un ochi. Aceasta i-a asigurat perfomanta de a citit pana la sfarsitul vietii circa 12.000 de carti, pe care le si stia pe de rost.
Potrivit oamenilor de stiinta care l-au studiat, Kim Peek parea sa fi retinut circa 98% din experientele pe care acesta le-a trait. Gratie acestei aptitudini cu totul neobisnuita Kim Peek a fost un geniu in cel putin 15 domenii, printre care muzica sau matematica.
Cea mai mare problema a acestui individ supradotat a fost ca a avut o gandire specifica unui copil de 5 ani de zile.

sursa: http://www.caplimpede.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu