miercuri, 30 aprilie 2014

Descoperire cosmica - Galaxiile sunt legate intre ele printr-o retea de filamente

Galaxiile sunt legate intre ele printr-o retea de filamente, observata in premiera de astronomicRecent a fost facuta o descoperire destul de importanta in ceea ce priveste Universul. Astronomii au observat o retea uriasa de filamente care leaga galaxiile intre ele, descoperire ce a fost facuta datorita efectului de stralucire al unui quasar imens, informeaza AFP, potrivit Mediafax.
Cercetatorii au relatat ca au detectat pentru prima oara unul dintre capetele acestei retele intergalactice datorita luminii intense degajate de un quasar.  "Acest quasar (...) ilumineaza gazele difuze - la o scara fara precedent - si ne ofera prima imagine a gazelor dintre diferite galaxii. Este o vedere de ansamblu formidabila asupra structurii generale a Universului", a declarat Xavier Prochaska, profesor de astrofizica la Universitatea nord-americana din Santa Cruz. 
Aceasta descoperire a fost facuta cu ajutorul unor simulari pe computer ale structurii Universului la scara mare, fizicienii au ajuns la concluzia ca aceste acumulari de galaxii sunt legate intre ele printr-un fel de "filamente galactice" formate din gaze difuze. 
Este o descoperire importanta care are menirea de a demonstra cercetatorilor cu mintea inchisa ca Galaxiile sunt interconectate direct si ca Universul nu e haotic. Adevarul iese usor, usor, la iveala chiar si intr-un mediu academic extrem de conservator si manipulat de elita oculta.

sursa: http://www.yoda.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu