joi, 17 aprilie 2014

Edgar Cayce:”migdala cotidiana” va fereste de cancer

Un articol interesant mi-a atras atentia zilele astea, asa ca m-am decis sa il public, fiindca astfel de materiale pot fi foarte utile si merita ca sa fie cunoscut de cat mai multi oameni. Articolul prezinta beneficiile uimitoare ale migdalei din perspectiva "profetului adormit" Edgar Cayce.  In afara de beneficiile migdalei mai sunt prezentate si alte cateva indicatii despre sanatate. Sper sa va foloseasca.
“Cei care vor consuma migdale în fiecare zi nu vor mai avea niciodată a se teme de cancer!”- marturiseste Edgar Cayce,in Lectura 1158-31.
“Şi mai ales migdala cotidiană, căci ea conţine fosfor şi fier combinate într-o manieră mai uşor asimilabilă pentru corp decît orice alt tip de nucă.” (Lectura 1131-2).
“Mîncaţi o migdală pe zi – o migdală. Şi organismul dumneavoastră nu se va mai îmbolnăvi niciodată după ce va termina cu această boală.” (Lectura 3515-1, unei bolnave de cincizeci şi şase de ani, căreia Cayce îi îngrijise în mod eficient cancerul)
Prescripţia făcută de Cayce nu are de altfel, nimic uimitor atunci cînd ştim că migdala este bogată în clorură de magneziu şi că aceasta este unul dintre marii prevenitori ai cancerului (aşa cum s-a arătat în lucrările profesorului Delbet – vezi, dosarele Fipiad)
“În special migdalele sînt bune pentru dumneavoastră. Şi dacă mîncaţi o migdală pe zi, în mod regulat, nu veţi mai avea niciodată tumori sau proliferări de ţesuturi de acest gen. O migdală pe zi vă pune la adăpost de doctori (şi de anumite tipuri de doctori, mai exact), mult mai bine decît merele. Căci, reţineţi, mărul îl găsiţi toamna, dar migdala,nu. Migdalul înfloreşte atunci cînd tot restul vegetaţiei este încă mort. Aceasta este viaţa!” (Lectura 3180-3)
În lectura 1206-13, o doamnă întreabă cum să-şi îmbunătăţească starea tenului şi a pielii spatelui, ca şi a părului (trebuie să fi fost o adevărată zînă Carabosse!). Cayce îi răspunde să mănînce toată viaţa cîte două migdale pe zi, astfel,ea va avea o piele frumoasă şi în plus va evita cancerul.
Unui om stresat, Cayce îi spune să consume de două sau trei ori pe săptămînă, migdale între mese;” şi cîte zece o dată!” (Lectura 1158-21)
Unei femei foarte anemiate, îi recomandă:
“Consumaţi o jumătate de livră(aproximativ 250 g) de migdale, la jumătatea după-amiezei, înţelegeţi?”(Lectura 954-2)
Cetăţeni, pe migdali!
Dupa cum vedem,cantitatea variaza functie de problemele de sanatate ale fiecarei persoane dar,migdala zilnica nu trebuie sa lipseasca nimanui.
Supraconsumul de carne: atenţie, cancer!
Se pare că în cursa biftec-cartofi-prăjiţi, cancerul îl aşteaptă pe cîştigător pe linia de sosire. Sînt numeroşi dieteticienii moderni care cred acest lucru şi lucrările ştiinţifice moderne care tind să-l demonstreze – cît despre Cayce, el îl afirmă foarte clar, de mai multe ori. Iată, de exemplu, o consultantă atinsă de un cancer, căruia el,îi spune:
“Evitaţi orice fel de carne, timp de trei pînă la şase luni.” (Lectura 3515-1)
Altei femei, bolnavă tot de cancer:
“Abţineţi-vă de la carne!Ea are cea mai mare contribuţie în starea dezastruoasă a sănătăţii dumneavoastră de acum.” (Lectura 569-16)
E clar!Cayce acuză categoric carnea de provocarea unor cancere.
Mai este şi consultanta numărul 683-3, a cărei lectură despre nuci am citat-o mai sus, atinsă de o tumoră care încă nu este canceroasă, dar care manifestă un teren canceros şi căreia Cayce îi repetă: “Nu carne, doar carne de pasăre şi peşte!” Şi celălalt caz, foarte asemănător, de chist ovarian (fibrom), tot pe un teren general canceros, cînd Cayce repetă:
“Nu prea multă carne, indiferent de ce fel! Şi niciodată, în nici un caz, carne roşie!” (Lectura 5113-1)
Profesorul Mathé i-a declarat ziaristei Simone Brousse: „Carnea intervine la originea acestor două tipuri de afecţiuni – tumorile şi ateromul – pentru că ea, conţine multe grăsimi, uneori pînăla 40%.”
Iar Simone Brousse o citează pe elveţiana Johanna Brandt, care s-a vindecat singură de cancer, printr-o cură de struguri; ea spune:„cancerul prosperă din orice hrană animală”. Numeroase şcoli – ca de exemplu naturopaţii – ne spun acest lucru de mult timp.
Virusul gripei este un mare mîncător de carne. Aceasta este, în final, concluzia care se impune după lectura lui Cayce! Si totusi,recomanda sucul de vita împotriva cancerului.
Am văzut la Fundaţia Cayce dosare complete ale bolnavilor canceroşi trataţi cu succes prin diverse remedii, unele mai stranii decît altele – între care faimosul suc de vită! Iată,deci cîteva dintre aceste lecturi:
Primul caz de cancer, acest bărbat de şaizeci şi opt de ani:
“Regimul dumneavoastră ar trebui să fie în mare parte lichid. Şi, în majoritatea timpului, pe bază de suc de vită. Nici carne, nici supă, nici rasol; numai sucul, în cantitate foarte mică.
Iată,cum se prepară sucul de vită: puneţi bucăţi mici de carne de vită crudă într-o oală. Se pune la fiert pe baie de apă.Lăsaţi să fiarbă încet, pînă cînd bucăţile de carne sînt pătrunse. Treceţi prin strecurătoare şi adunaţi sucul. Păstraţi-l la rece.
Dozare: în general, pentru un adult, o lingură la fiecare masă– diluat în apă ca o supă– dar foarte puţin o dată adică,o lingură la două-trei ore, aproximativ.” (Lectura 570-1)
Surprinzător,nu? Dar cînd ştim că majoritatea bolnavilor lui Cayce s-au vindecat (precizez: bolnavii care i-au urmat recomandările!), trebuie luat în serios.
Iată şi alte cazuri:
O femeie de cincizeci şi şase de ani, categorie de
vîrstă în care cancerul face ravagii,intreaba:
“-Care sunt alimentele pe care trebuie sa le evit in afara de grasimi?
-În principal grăsimile. Dar trebuie, categoric, să daţi acestui organism suc de vită ca tonic – degresat, bineînţeles – şi numai în doze mici şi în cantităţi mici. Trebuie luat ca un medicament!” (Lectura 2956-2)
Alt caz, un bărbat de patruzeci şi cinci de ani:
“Daţi-i numai lichide sau semilichide, la început: suc de vită extras din carne de vită slabă. Nu grăsime, nici bucăţi grase! Nu,supe;au prea multă grăsime!” (Lectura 1382-1)
Încă un alt caz de cancer, o femeie a cărei vîrstă nu este precizată:
“Vom da cea mai mare atenţie regimului alimentar care, fără să fie prea gras, ar trebui să fie totuşi hrănitor. Sucul de vită ar fi bun.” (Lectura 799-1)
Şi iată,o lectură care defineşte clar virtutea majoră a sîngelui de vită şi de ce îl prescrie Cayce atît de des:
-Carnea de vita contine fier?
-Depinde de timpul scurs între moartea animalului şi consumarea cărnii. Depinde de modul în care este pregătit. Sucul,conţine fier; carnea, foarte puţin.” (Lectura 488-3)
În fapt, toate alimentele roşii, animale sau vegetale, conţin fier – se pare însă că sîngele de mamifere este deosebit de bogat în fier. În orice caz, la ora actuală, bravul „sînge de vită” nu este un medicament apreciat de corpul medical pentru că nu costă scump! Nu se ştie că valoarea unui steam vine din sîngele conţinut:
“Carne de vită, o dată pe săptămînă şi nu gătităprea mult; şi consumaţi mai mult suc decît carne.” (Lectura 849-50)
Iată,încă un caz de cancer unde nu este vorba nu numai de suc de vită, dar şi de suc de ficat de vită. Bolnava este o fetiţă de doisprezece ani, a cărei mamă, primind sfaturi care se contrazic, nu ştie încotro s-o apuce:
“Dacă persistă această stare de slăbiciune, va fi nevoie de o transfuzie de sînge. Totuşi, dacă aveţi răbdare, încercaţi mai bine să ajutaţi la refacerea sîngelui printr-un regim alimentar pe bază de lichide eficace în acest sens. Daţi-i nu mult odată, dar totuşi mult suc de ficat, gătit în acelaşi fel ca sucul de vită(vezi capitolul precedent). Iată,ce va fortifica acest organism.
Simptomele bolii vor fi interpretate în mod contrar de cei care îngrijesc bolnava – şi totuşi daţi-i o şansă de refacere, încercînd timp de cîteva zile această recomandare. Şi veţi vedea rezultatele!
Dar dacă vă consideraţi obligată să urmaţi sfatul altor persoane, care cred că este nevoie de un alt tratament, atunci asumaţi-vă hotărîrea pe care o veţi lua, în suflet şi în conştiinţă.” (Lectura 632-3)
Sînt cunoscute legăturile dintre plămîni şi ficat: astrologia medicală, care funcţionează într-o perspectivă de bipolaritate,consideră întotdeauna organele prin perechile opuse şi deci,complementare. Ficatul (guvernat de Săgetător) funcţionează cu plămînii (guvernaţi de Gemeni).
De unde această lectură, dată pentru o femeie de şaizeci de ani, care avea cancer la plămîni. Cayce îi recomandă ficat–organ complementar:
“Mult ficat de viţel la grătar, de două sau trei ori pe săptămînă.” (Lectura 5374-1)
Unui alt bolnav,un canceros de patruzeci şi doi de ani:
“Atenţie la alcool! În ceea ce priveşte regimul alimentar: nu prea hrănitor. Dar ficat de viţel fără grăsime,caltaboş, pateu de ficat; asta ar fi bine. V-ar stimula forţele şi tot organismul. De consumat timp de cel puţin douăzeci de zile. Apoi,vom vedea.” (Lectura 2097-1)
“Nu vă fie frică să consumaţi puţină argilă din cînd în cînd. Trebuie să ştiţi că trebuie să mîncaţi argilă, o anumită cantitate, dacă vreţi să vă echilibraţi sănătatea. Datorită faptului că nu mîncăm argilă se produc tot felul de boli. Căci Omul este ţărînă şi trebuie să se întoarcă în ea.”(Edgar Cayce,Lectura 3352-1).
“Nu este nimic mai bun, în caz de anemie, decît fosforul! O supă de scoici va fi foarte eficace şi, de asemenea, nimic nu este mai util pentru a mări numărul de globule roşii din sînge decît ceea ce găsim în fructele de mare: stridii, scoici de rîu”. (Edgar Cayce,Lectura 698-1).
“Stridiile oferă o cantitate considerabilă de iod.” (Lectura 275-17).
“El,poate fi furnizat de aceste alimente bogate în iod, care sunt fructele de mare şi peştii. Să preferaţi iodul din aceste alimente căci, sub această formă va fi mai asimilabil.” (Edgar Cayce,Lectura 257-243).
“Acest corp are nevoie de mai mult sînge roşu; regimul său ar trebui să-i aducă mai mult fier, aşa cum găsim în pere.” (Lectura 4834-1).
-Ne precizati alimentele care contin fier?
-”Spanacul, varza, napii, salsifi, ridichile. În ce priveşte fructele:mîncaţi pere, anumite specii de mere, lămîi, portocale.”
-De ce,am asa o foame de lup?
-”Păi, pentru că organismul dumneavoastră doreşte să-şi acopere carenţele de minerale!” (Lectura 924-1).
“Beţi multă apă! Îngrijirea generală a corpului cere să-i asigurăm multă apă, în acelaşi timp pe cale internă şi pe cale externă.Apa va construi mecanismele de apărare normală a corpului.” (Lectura 583-4).
“În fiecare dimineaţă este bine, încă de la sculare, să bem un pahar de apă caldă plin pe jumătate sau trei sferturi; nu atît de caldă încît să n-o putem bea, nici apă călduţă încît să fie greţoasă! Dar aceasta va ajuta la eliminarea toxinelor. Puteţi uneori să adăugaţi acolo şi un vîrf de sare.” (Lectura 311-4).
“Există căi naturale pentru a elimina otrăvurile, adică energiile uzate din organism. După prelucrarea elementelor nutritive venite din exterior, aceste forţe uzate sînt triate datorită circulaţiei de către diferite sisteme şi separate. Deşeurile astfel produse trebuie să fie eliminate.Noi le eliminăm în principal datorită respiraţiei, adică activităţii plămînilor, datorită transpiraţiei, datorită tubului digestiv, datorită rinichilor. Durerile de cap, de exemplu, sînt un semnal care arată că eliminările nu se fac cum trebuie. Mai mult, în acest corp tubul digestiv suferă de o stare patologică la nivelul colonului unde se produce o supraîncărcare. De aici necesitatea de a proceda la irigaţii ale colonului,din cînd în cînd şi de a practica, în general, diverse forme de hidroterapie.”(Lectura 2602-2).
“Hidroterapia ca si masajele este deopotrivă preventivă şi curativă,ea permite curăţarea generală a organismului, restabileşte funcţionarea generală a acestuia, eliminînd otrăvurile, eliberînd zonele congestionate. Fără această eliminare bolile riscă să devină acute.” (Lectura 257-254).
“Şi dacă nu ar trebui să treacă nici o zi fără să ne spălăm corpul din cap pînă în picioare de transpiraţia secretată, n-ar trebui nici să lăsăm să treacă douăzeci şi patru de ore fără o evacuare a sărurilor.Căci ele acumulează otrăvurile şi deşeurile toxice care tensionează sistemul nervos, simpatic şi parasimpatic, ca şi sistemul cardiac,producînd o ştrangulare, o surmenare a activităţii inimii. De unde clismele şi necesitatea de a ameliora regimul alimentar. În lipsa acestora,acumulările deşeurilor aduc boala. Tot de aici necesitatea de a adopta mental o atitudine pozitivă şi constructivă în privinţa lor.” (Lectura 294-184).
Cayce recomandă, mai mult decît laxativele o schimbare de regim alimentar şi clisme!
“Căci oricine ar trebui să-şi facă o spălătură internă din cînd în cînd, aşa cum facem băi exterioare. Oamenii ar fi mai sănătoşi dacă ar vrea să facă acest lucru.” (Lectura 440-2).
“Curăţaţi-vă corpul întocmai ca şi spiritul, de tot ceea ce-l deranjează.Eliminările insuficiente deranjează organismul. Ajutaţi-vă organismul să elimine mai bine toxinele!” (Lectura 2524-5).
“Dimineaţa la sculare, faceţi exerciţiile pentru cap şi gît. Întoarceţi mai întîi capul foarte încet de 3 – 5 ori spre dreapta şi apoi tot de atîtea ori spre stînga. Aşezaţi sau în picioare, înclinaţi lent capul în spate, cît de mult puteţi, de trei ori. Apoi, acelaşi lucru în faţă de trei ori; apoi de trei ori la stînga, de trei ori la dreapta. Faceţi-vă timp pentru aceste exerciţii ca să le executaţi lent, dar corect; nu ca pe o rutină ci, ca pe un act îndeplinit în vederea unui obiectiv precis.” (Lectura 1131-3).
“Masajul este foarte bun, dar îl vom face mult mai des, înţelegeţi?
De fiecare dată cînd există posibilitatea de a stimula în toate părţile corpului o mai bună activitate a organelor. Motivul pentru care recomandăm aceste masaje merită atenţia dumneavoastră: inactivitatea provoacă o şubrezire, o slăbire a anumitor zone de-a lungul coloanei vertebrale, zone de unde pleacă impulsurile nervoase care merg spre diverse organe. Unele primesc o mai mare stimulare nervoasă decît altele astfel, masajul restabileşte echilibrul ajutînd ganglionii să primească influx nervos aşa cum ar trebui, ceea ce ajută circulaţia în diversele părţi ale organismului.” (Lectura 2456-4).
“Cei cărora li se face un masaj cu ulei de arahide în fiecare săptămînă nu se vor teme de artrită!” (Lectura 1158-31).În lectura 1206-13 el,adaugă:”nici de bolile de ficat şi rinichi!”
“De două ori pe zi, masaţi-vă corpul în special de-a lungul coloanei vertebrale. Seara, folosiţi pentru masaj ulei de măsline – ulei de măsline scurs înainte de teasc; fiecare segment al coloanei, fiecare vertebră va fi masată. Frecaţi bine pentru a face să pătrundă uleiul în corp. Masaţi membrele, în special de-a lungul nervului sciatic, nervilor care merg de la plex pînă la braţe şi antebraţe; şi masaţi de-a lungul antebraţelor,interior şi exterior. Faceţi baie după masajul complet. Acest masaj trebuie să dureze 20-25 de minute, înţelegeţi? Dimineaţa masaţi-vă corpul cu tinctură de smirnă.” (Cayce explică undeva că trebuie să amestecăm această tinctură cu ulei de măsline, în părţi egale, pentru a o face mai uşoară şi se încălzeşte puţin uleiul. Smirna despre care este vorba este extrasă dintr-o răşină al unui arbust de pe malurile Mării Roşii şi o veţi găsi de vînzare în farmaciile homeopate).
Aceasta are drept scop să întărească şi să relaxeze sistemul muscular,să îmbunătăţească locomoţia, să ajute corpul să se elibereze de otrăvuri şi să fortifice tot organismul, în general. De urmat timp de cel puţin cincisprezece zile, la rînd, înţelegeţi?” (Lectura 5421-6).
“Ceea ce gîndim şi ceea ce mîncăm luate laolaltă realizează ceea ce sîntem atît fizic cît şi mental.” (Lectura 288-38).
“Nu mîncaţi niciodată atunci cînd staţi culcat, cînd sînteţi foarte obosit, iritat sau chiar furios. Niciodată nu trebuie să vă alimentaţi în acele momente, înţelegeţi? Si de asemenea, niciodată nu mîncaţi ceea ce nu vă place!” (Lectura 137-30).
“Fără prăjeli! Fără pîine albă! Fără prea multă patiserie.” (Lectura 2415-2)
-Ce este mai rau in alimentatia mea?
-”Tendinţa de a consuma prea mult amidon. Patiseria, pîinea albă ar trebui să fie scoase total din alimentaţie sub orice formă. Niciodată nu sînt bune pentru organism.” (Lectura 416-18).
“Atenţie la prăjeli! Fără cartofi prăjiţi, fără carne prăjită, fără fripturi, fără peşte prăjit, nimic din toate acestea.” (Lectura 926-1).
Cayce recomandă mai mult legume, salate, fructe de mare, peşte, lactate şi zaharuri nerafinate.
-Care sunt cele mai bune zaharuri pentru organism?
-”Cele mai bune pentru toţi sînt zaharurile de trestie nerafinate.”(Lectura 1131-2).
-Ce fel de zahar ar trebui sa consumam?
-”Miere. Conserve de fructe făcute cu zahăr din sfeclă în loc de zahăr de trestie şi nu în cantitate prea mare.” (Lectura 808-3).
În spirit caycian, recitind tot ce a spus el despre zaharuri, este vorba mai întîi de consumarea zahărului care să nu fie rafinat fie de trestie,fie de sfeclă. Nu una sau alta din aceste plante constituie diferenţa ci,gradul de tratament suferit de produsul final. El adaugă:
“Zaharurile sînt necesare pentru construirea corpului, ele favorizează fermentaţia normală în sistemul digestiv. Deci, de două-trei ori pe săptămînă consumaţi miere pe pîine căci, va furniza combustibilul necesar
corpului.” (Lectura 808-3).
“Păi roşiile sînt excelente. Sînt mai multe vitamine în roşiile coapte în grădină decît în oricare altă legumă!” (Lectura 900-384).
“În fiecare zi, serviţi măcar o masă care să conţină o anumită cantitate de legume crude, ca varza, salata, ţelina, morcovii şi ceapa; şi roşii cînd este sezonul lor.” (Lectura 2502-1).
“Un regim normal trebuie să conţină măcar trei legume care cresc deasupra solului şi o legumă rădăcinoasă.” (Lectura 3373-1).
“Cît despre carne, ar fi de preferat să consumaţi mai mult peşte,carne de pasăre şi de miel. Slănină la micul dejun, numai arareori.”(Lectura 1710-4).
“Atenţie la cartofii albi, la grăsimi şi grăsimi prăjite de tot felul.Fără carne, cu excepţia peştelui, cărnii de pasăre sau miel.” (Lectura 2415-2).
“Fără carne crudă; foarte puţină de porc. Puţină slănină,uneori.”(Lectura 303-11).
-Ar trebui sa urmez un regim compus din fructe,legume,oua,lactate? Nu este cel mai bun pentru mine?
-”Aşa cum vi s-a indicat, consumaţi cît mai mult cu putinţă produse locale din pămîntul pe care trăiţi. Este mai bine pentru organism, în loc de un anumit regim din fructe sau legume.” (Lectura 4047-1).
“Nu consumaţi în cantităţi mari fructele, legumele, carnea care nu provin din regiunea unde trăiţi. Este regula generală de urmat pentru toată lumea. Aceasta, va învăţa organismul să se adapteze oriunde.” (Lectura 3542-1).
Iată înţelepciunea!
“Ar trebui să se încurajeze tot ce contribuie la eliminarea mai bună a toxinelor, împiedicînd acumularea deşeurilor care perturbă organismul atunci cînd nu sînt evacuate: menţineţi tranzitul intestinal în plină activitate, prin calm, un regim potrivit cu multe legume, cu multe sucuri de fructe, puţine nuci sau deloc, supe, ciorbe, cîteva legume… Fără carne!” (Lectura 4798-1).
Cu orice ocazie, el recomandă înlocuirea cărnii cu peşte şi fructe de mare:
“Cel puţin odată sau de două ori pe săptămînă mîncaţi fructe de mare: scoici, stridii, homari.” (Lectura 257-24).
Cayce critică mult grăsimile, mai ales prăjite.
“Nu folosiţi şunca sau grăsimile ca să gătiţi legumele!” (Lectura 303-11).
“Evitaţi excesul de grăsimi sau de alimente prăjite în grăsime, fie de porc, oaie, vită sau pasăre. Folosiţi mai mult partea slabă.” (Lectura 303-11).
“Alimentele fierte, fripte sau făcute grătar sunt cu mult mai bune pentru sănătate decît orice prăjeală.” (Lectura 416-6).
Cayce a recomandat mult lactatele, laptele, iaurturile, laptele bătut(numit şi “buttermilk” în engleză).
Iată, de exemplu, o reţetă pe bază de lapte pentru a dormi mai bine, care se face seara:
“Pentru a elimina otrăvurile şi tensiunile datorate unei activităţi zbuciumate, care oboseşte sistemul nervos, iată ce vă va aduce un somn bun:puneţi o linguriţă de miere curată într-un pahar de lapte cald şi beţi!”(Lectura 2050-1).
Cît despre ouă, Cayce le recomandă, dar precizează că anumite persoane nu suportă albuşul care creează aciditate. Recomandă să le fierbem moi şi dă recomandări foarte diverse în funcţie de caz.
Lectura 1560-1 recomandă, de exemplu, ouăle crude (albuş şi gălbenuş înghiţite sau puse în bere sau whisky) unei femei care suferea de tuberculoză, şi asta, în fiecare zi. Altor consultanţi li se spune că:
“Ouăle sînt indicate mai ales pentru a păstra dinţii.” (Lectura 1523-3).
“Pregătiţi legumele învelite în hîrtie Patapar. Nu le puneţi în apă ca să le fierbeţi ci coaceţi-le în această hîrtie sau la abur, astfel încît legumele sa lase sucul propriu fără să se adauge apă.” (Lectura 133-4).
“Ar trebui să facem o listă amănunţită. Unele fructe şi legume sînt distruse mai mult decît altele. Fructele îşi pierd mai ales vitaminele.
Totuşi, unele sînt denaturate prin congelare. Cît despre legume, multe dintre vitaminele lor dispar.”(Lectura 462-14).
“Valoarea alimentelor depinde de factori diverşi, de timpul de conservare,de data pregătirii în bucătărie. Astfel; trebuie să ştim că valoarea nutritivă a cafelei se păstrează 20-25 de zile după ce a fost prăjită.
La fel se întîmplă şi cu celelalte alimente, mai ales cu legumele, care îşi pierd valoarea nutritivă după ce au fost recoltate, în tot atîtea ore în cîte zile o pierde cafeaua.” (Lectura 340-31).
“Consumaţi cît mai multe legume crude! Faceţi din ele salate cu sosuri care să aibă ulei de măsline, ceea ce va favoriza asimilarea diverselor alimente, lăptuci, napi, verze, roşii coapte în grădină – sau cele care sînt păstrate fără conservant – mai ales fără a se adăuga benzoat de sodiu. Nu folosiţi astfel de conservant.” (Lectura 135-1).
“Roşiile sînt bune pentru organism, dar numai dacă s-au copt în grădină. Nu,atunci cînd au fost culese verzi şi coapte forţat.” (Lectura 894-4).
-De ce,imi vine sa ma indop cu dulciuri?
-”Este firesc, din cauza tulburărilor digestive datorate pancreasului. Mîncaţi un topinambur galben în fiecare săptămînă, cam de mărimea unui ou. Coaceţi-l în hîrtie Patapar, ca să nu i se piardă sucul. Asortaţi-l.
Şi el vă va ameliora tulburările de care suferiţi la ficat, rinichi, pancreas şi vă va micşora pofta de dulciuri. Şi mai ales fără ciocolată!”(Lectura 3386-2).
Gelatina, poate părea bizar că Cayce a recomandat-o. Şi totuşi, el ne-a sfătuit adeseori s-o consumăm cu legume crude.
“Nu conţinutul în vitamine contează la gelatină ci,faptul că favorizează activitatea glandelor şi le ajută să extragă vitaminele din alimentele ingerate.” (Lectura 849-75).
“Adăugaţi regimului dumneavoastră alimentar coji de cartofi dar fără prea multă pulpă. Ar fi mai bine să spălaţi cartofi mari, să-i curăţaţi şi să nu consumaţi decît cojile, coapte.Aruncaţi restul. Daţi-l la găini!” (Lectura 1904-1).
“Alimentele care ne aduc fosfor sînt mai ales morcovul, lăptucile,fructele de mare, salsifi şi cojile de cartof dacă nu sînt prea groase.”(Lectura 560-2).
“Coaja cartofului este excelentă. Căci,conţine săruri minerale care sînt bune pentru organism. Chiar dacă aceste coji de cartofi sînt fierte îndelung, ar fi excelent să consumăm apa în care au fiert.” (Lectura 2179-1).
“Nu mîncaţi prea mulţi cartofi, decît coaja care, poate fi consumată oricînd şi oricît. Căci, aceste coji de cartofi sînt tonifiante, ele ne aduc forţă şi elemente care favorizează activităţile glandulare din organism.”
(Lectura 820-2).
“Păstraţi alcalinitatea corpului! Microbii care joacă un rol în răceală (guturai. angină, gripă) nu pot să trăiască în mediu alcalin (bazic). Deci, nu încurajaţi excesele de acid în organismul dumneavoastră.” (Lectura 1947-4).
-Ce alimente creeaza un mediu acid in corp?
-”Toate acelea care combină grăsimile cu zaharurile. Cele care conţin feculă produc de obicei reacţii acide. Dar un regim normal trebuie să fie 20% acid şi 80% alcalin.” (Lectura 1523-3).
ŞI CE ALIMENTE RESTABILESC ECHILIBRUL CREÎND UN MEDIU ALCALIN (BAZIC)?
“Fructele, proaspete şi uscate, legumele (cu excepţia leguminoaselor ca: mazărea, lintea, mazărea uscată, fasolea) si lactatele.”
CUM AŞ PUTEA SĂ FIU IMUNIZAT ÎMPOTRIVA BOLILOR CONTAGIOASE ALTFEL, DECÎT PRIN VACCINARE?
“Se poate, dacă vă menţineţi alcalinitatea corpului, mai ales consumînd salate, morcovi, ţelină; astfel, se vor crea condiţii care vor imuniza organismul.” (Lectura 480-19).
VACCINURILE CONTRA BOLILOR CONTAGIOASE ÎMI SÎNT
NECESARE ÎNAINTE DE PLECAREA DIN SEPTEMBRIE?

“Numai dacă dispoziţiile legale vă obligă. Dar dacă veţi folosi zilnic o masă de morcovi sau o masă în care morcovul constituie un fel de mîncare, nu veţi contracta boala contagioasă, nu veţi fi atinsă de infecţiile
cu care corpul ar putea să intre în contact.”
IMUNIZAREA ÎMPOTRIVA BOLILOR CONTAGIOASE POATE FI DOBÎNDITĂ PE ALTĂ CALE DECÎT VACCINAREA?
“Aşa cum am spus, dacă se menţine alcalinitatea în corp, în special datorită morcovilor, ea va construi în sînge un sistem de apărare care va imuniza persoana respectivă.” (Lectura 480-19).
CARE SÎNT ALIMENTELE CARE CREEAZĂ ACIDITATE?
“Grăsimile animale, uleiurile vegetale, cerealele, pîinea, fulgii de porumb, prăjiturile, orezul alb,(orezul negru este mai puţin acid) toate zaharurile, nucile, leguminoasele, cărnurile, carnea de pasăre, măruntaiele
de vită, gălbenuşul.” (Aceeaşi lectură).
“Nu combinaţi fructele acide cu alte feculente decît pîinea integrală.Adică lămîi, portocale, mere, grepfrut; nici măcar suc de roşii. Nu consumaţi cereale – care conţin un maximum de feculă la aceeaşi masă cu
citricele.” (Lectura 416-9).
Cayce nu recomandă cafeaua şi nici ceaiul. (Lectura 302-2), mai ales împreună cu laptele (lectura 5097-1). Dar acest lucru este bine cunoscut de dieteticieni.El insistă asupra faptului că este dezastruos pentru organism. Nu ar trebui să amestecăm nici sucul de portocale cu laptele (Lectura 5097-1)ci să le consumăm separat – cu distanţă în timp între ele – niciodată împreună!
Altă combinaţie nefastă: carnea şi feculentele (ceea ce condamnă “biftecul” nostru cu cartofii prăjiţi!).
Cayce,chiar spune :
“Zaharurile şi cărnurile consumate la aceeaşi masă sînt de preferat feculentelor consumate împreună cu carnea.” (Lectura 416-9).
Pentru dezintoxicare:
“A nu se consuma nimic timp de cinci zile decît sucuri de citrice.Numai portocale sau portocale cu lămîi, nimic altceva în cinci zile. Şi în ce cantitate? Cît doriţi!” (Lectura 1713-21).
În seara ultimei zile a curei de portocale, de care vorbeam mai sus luaţi o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline. Acesta vă va curăţa organismul de impurităţi, împiedicînd formarea gazelor şi regurgitarea
(toxinelor) care se produc în partea inferioară a duodenului.” (Lectura 1713-21).
Sau:
“Trei zile de mere crude în cantitatea dorită, apoi o ceaşcă de ulei de măsline în ultima seară, în încheierea
curei.” (Lecturile 1409-9, 1206-8, 567-7).
“Staţi mult la soare asta, ajută corpului vostru. De asemenea,faceţi masaje cu nisip, cataplasme cu nisip. Vă va face bine. Acestea vor mări circulaţia capilară. (Lectura 357-’1).
Cînd avem nisip şi posibilitatea să facem baie în mare, este bine ca după această baie să ne acoperim corpul cu nisip, dar nisip uscat! Cufundaţi-vă corpul în apa de mare apoi, acoperiţi-vă imediat cu nisip uscat nu, cu nisip ud. Acoperiţi tot corpul, bineînţeles cu excepţia capului şi feţei, pe care le veţi feri de soare, în
timp ce restul corpului acoperit de nisip trebuie săfie în plin soare. Nu lăsaţi nisipul să vă apese prea tare corpul, încît să nu se creeze o angoasă, o stare de jenă dar lăsaţi corpul astfel acoperit timp de 20-30 de
minute dacă puteţi suporta. Nisipul din această localitate nu este destul de eficace ca acela din alte locuri unde conţine mai mult radiu şi aur şi elemente asemănătoare. Dar, în fine, folosiţi ceea ce aveţi la îndemînă.
O dată pe zi această procedură va va stimula circulaţia capilară. (Lectura 849-33).
Altora,care sufereau de tulburări cardiace, Cayce dimpotrivă, le-a recomandat să nu practice aceste cataplasme generale cu nisip.
sursa: http://derzelah.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu