duminică, 6 aprilie 2014

Fotografia Kirlian - Fotografierea aurei energetice... Video

aura Kirlian 3Anul 1939 aduce o descoperire extraordinara, care a fost, insa, umbrita de inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta descoperire realizata de inginerul Semion Kirlian si sotia sa, presupunea o noua tehnica fotografica. O noua tehnica fotografica ce se realiza prin expunerea unui obiect intr-un camp electric de inalta tensiune si frecventa.
Tehnica inventata de acesti doi oameni de stiinta se mai numeste si electrofotografie. Primele incercari in acest sens au fost au fost facute in anul 1777 de catre Georg Christoph Lichtenberg. In 1889 cehul Navratil a folosit prima data termenul de “electrofotografie”, iar 7 ani mai tarziu francezul Baravus a realizat primele electrografe cu maini si frunze.
Anul 1939 a mai adus alti pioneri ai acestui domeniu in prim-plan - cehii Pratt si Sclemmer au publicat fotografii care aratau o stralucire ciudata in jurul unor frunze. 
"Filmul fotografic este pus pe o placuta conductoare, un alt conductor este atasat obiectului care va fi fotografiat. Cei doi conductori sunt legati la o sursa de inalta tensiune, iar efectul produs este aparitia obiectului respectiv, inconjurat de o lumina asemanatoare unei aure."
In anul 1958 a fost anuntat rezultatul experimentelor Kirlian dar studiile celor doi soti au fost cunoscute abia in 1970, cand americanii Lynn Schroeder si Sheila Ostrander au publicat o carte despre acest subiect.
Desi rezultatele acestor studii au fost cunoscute si in America, un interes deosebit experimentelor Kirlian l-au acordat tarile din interiorul blocului comunist - in anii 1970, in Romania existau 14.000 de savanti care studiau acestea tehnica.
Doctorul Thelma Moss, profesor de parapsihologie la UCLA, a facut teste pe subiecti voluntari, in anul 1968, sustinand ca fotografia Kirlian poate surprinde aura unei persoane sau a unei fiinte vii. Problema a fost ca Laboratorul lui Moss nu a mai primit fonduri din partea statului si a fost inchis in 1979.
Kirlian, credea ca haloul de lumina care apare in jurul obiectelor este un fel de aura, mai exact “forta vitala” sau “campul energetic al fiintelor vii”. Conform lui Kirlian aceasta aura ar fi influentata de starea fizica sau emotionala a subiectului, putand inclusiv arata anumite probleme de sanatate.
Sotii Kirlian au fotografiat o frunza, apoi au taiat o bucata din ea si au continuat sa o fotografieze, la intervale regulate de timp. Acestia au observat ca desi o parte a frunzei fusese taiata, o urma palida luminoasa aparea in fotografie, ca si cand frunza ar fi fost intreaga.
Specialistii au desfiintat aceasta descoperire. Acestia au considerat ca responsabila de aceasta “aura fantomatica” era de fapt umezeala ramasa de la bucata de frunza taiata. Cand placuta conductoare era bine curatata, urma aurei nu mai aparea.
Specialistii considera faptul ca aura scade in intensitate pe masura ce frunza se usuca este perfect normal, pentru ca in acest fel ea pierde din umezeala, nu din “energia vitala”. Astfel ca, se considera ca experimentele sotilor Kirlian nu au demonstrat existenta altui camp energetic in afara de cel electric.
"Aura Kirlian este influentata de multi factori: intensitatea curentului electric, umezeala, presiunea cu care obiectul apasa pe placuta conductoare si cat de bine este facuta legatura cu pamantul a obiectului sau persoanei fotografiate. Rezultatele sunt afectate si de existenta bacteriilor, a transpiratiei sau a grasimii din tesuturile vii."
Fotografia Kirlian nu poate convinge mediul academic de existenta unei "energii vitale" pentru ca in experimentele derulate s-a folosit energie electrica de joasa frecventa (energie electrica obisnuita). "Energia vitala" numita qi (sau chi) nu poate fi fotografiata folosind metode "primitive" cum ar fi energia electrica. O dovada in acest sens a venit de la maestrul John Chang, care e capabil sa manifeste aceasta energie la un nivel ridicat. Atunci cand s-a incercat masurarea intensitatii electrice de care acesta dispunea, incercarea a esuat. A esuat din cauza faptului ca aparatul care masura intensitatea electrica nu putea detecta o energie care se situa la o frecventa mai mare - logic, nuu?
Cercetatorii care accepta ideea existentei unei energii qi, sustin ca aceasta nu poate fi fotografiata prin nicio metoda, pentru ca ea exista dincolo de lumea concreta. 
Nu sunt de acord cu concluzia acestor cercetatori, cred doar ca, tehnologia de care dispunem in prezent nu ne poate ajuta in masurarea acestei energii. Vibratia ridicata a energiei qi poate fi captata cu o tehnologie avand proprietati vibrationale similare sau capabila sa detecteze vibratii inalte.
De aceeasi parere cu mine sunt si unii cercetatori contemporani care au ajuns sa perfectioneze aceasta metoda fotografica, rezultatele lor fiind destul de credibile pentru unii oamenii de stiinta mai deschisi la minte.

sursa: http://stirileprotv.ro/Un comentariu:

  1. Va oferim o mana de ajutor la renovarea apartamentului.

    Veniti sa vedeti oferta noastra pentru voi:
    http://www.rldc.ro/
    http://www.rldc.ro/zugraveli-si-finisaje

    RăspundețiȘtergere