duminică, 13 aprilie 2014

Misterul unui scriitor ocult - Bogdan Petriceicu Hasdeu

castelul Iulia Hasdeu, Campina, foto Facebook 2S-a născut la Hotin, în Basarabia, o regiune care in acel moment era ocupată de Imperiul Rus. A studiat la HarKov, pe teritoriul Ucrainei de azi. A fost academician, enciclopedist, jurist, lingvist, folclorist, publicist, istoric și om politic devenind una dintre cele mai mari personalități ale culturii române din toate timpurile.
Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost unul dintre cei mai mari oameni de cultura ai Romaniei. 
Hasdeu este autorul multor opere literare precum Ion Vodă cel Cumplit”, „Răzvan și Vidra”, „Istoria critică a românilor”, „Cuvente din bătrâni”, „Arhivă istorică a României” care reprezinta pentru Romania o parte insemnata a tezaurului cultural.
Ce nu stim despre acest scriitor este faptul ca a fost un om extrem de pasionat de ocultism. A cautat raspunsuri cu privire la misterele realitatii noastre si le-a gasit.
Bogdan Petriceicu Hasdeu a facut parte din masonerie si a avut acces la informatii. Informatii la care nu multi oameni puteau sa ajunga in perioada in care acesta traia.
Cunostintele sale ezoterice le-a pus in practica dupa moartea ficei sale, Iulia Hasdeu. Rapus de tristete, Hasdeu incearca, totusi, sa intre in contact cu spiritul fiicei sale reusind, astfel, sa realizeze o punte intre viata si moarte.
Hasdeu proiecteaza si construieste un castel care ii va servi ca "templu" in practicile sale spiritiste. Castelul construit de Hasdeu a fost realizat dupa ideile fiicei sale Iulia, care de dincolo de moarte reuseste sa ii transmita toate informatiile cu privire la constructia acestui maiestuos edificiu.
Castelul este decorat cu foarte multe simboluri mistice (simbolistica care, de altfel, se regaseste si in interiorul cladirilor masonice) avand la baza principiul cifrelor 3 si 7, care au o puternica semnificatie religioasa: 3 turnuri, 3 pivnite, scari formate din cate 7 trepte.
Intrarea principala in castel se face printr-o usa din piatra masiva, plasata pe un ax in jurul caruia usa se roteste, in functie de rotatia pamantului.
Usa este flancata de doua tronuri pe care sta cate un Sfinx cu cap de femeie. Tot aici sunt scrise cele 7 reincarnari posibile ale Iuliei si diferite semne pitagoreice, printre care pentagrama. Cel mai impresionant este, cu siguranta, Ochiul lui Dumnezeu, care pare sa vegheze de deasupra intrarii.
Vizitand aceasta cladire, impreuna cu Hasdeu, Caragiale declara:  "usa este loc de trecere intre doua stari, intre doua lumi, intre cunoscut si necunoscut, (…) intre domeniul profan si cel sacru."
Pentru a usura “deplasarea” sufletului ei prin castel, peretii din birou au o gaura speciala, care face legatura cu camera de spiritism.
Hasdeu a fost unul dintre cei mai mari oameni de cultura ai Romaniei si putem spune, cu certitudine, ca a fost si unul dintre cei mai mari ocultisti romani, indraznind sa penetreze scutul care ne separa de celelalte realitati paralele si sa continue legatura karmica si dincolo de moarte pe care acesta o avea cu fiica sa.

sursa: http://stirileprotv.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu