duminică, 4 mai 2014

Descoperire importanta in Egipt - „Am putea avea de-a face cu o reprezentare foarte timpurie a lui Iisus Hristos"

Egiptul este considerat si acum a fi o sursa extrem de importanta de descoperiri arheologice. Acest fapt este confirmat si de ultima descoperire facuta de niste arheologi spanioli intr-o incapere subterana misterioasa situata in orasul egiptean Oxyrhynchus.
Incaperea subterana pare sa fi fost construita între secolele al VI-lea şi al VII-lea. In interiorul incaperii a fost descoperita o imagine ce reprezenta un bărbat cu părul creţ, îmbrăcat într-o tunică, care ţine o mână ridicată, ca şi când ar binecuvânta pe cineva.
''Am putea avea de-a face cu o reprezentare foarte timpurie a lui Iisus Hristos. Este excepţional'', a declarat dr. Josep Pardo de la Universitatea din Barcelona.
In afara de aceasta imagine arheologii spanioli au găsit şi câteva morminte ale unor scriitori şi preoţi, dar şi unelte, papirusuri, un vas metalic cu cerneală şi două stilouri, cu care decedaţii să poată ''scrie'' după moarte.
Conform presei britanice,  arheologii au trebuit să mute aproximativ 45 de tone de piatră pentru a face aceste descoperiri. Cercetarile continua, cercetătorii vor intra şi într-o structură învecinată, despre care bănuiesc că ar fi un templu.
Este stiut faptul ca Egiptul a fost locul unei dintre cele mai mari "scoli" ale misterelor, unde s-au format multi maestri spirituali. Ramane de vazut daca aceasta descoperire va fi confirmata si de altele care vor urma.

sursa: http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu